EUR: 338,33 Ft
CHF: 319,02 Ft
2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Egyéb IV.kerület

A legjobb nemzetközi középület lett a Magyar Zene Háza

A Liget Budapest Projekt részeként megépülő Magyar Zene Háza elnyerte „A legjobb nemzetközi középület” díjat az egyik legrangosabb nemzetközi ingatlanszakmai versenyen, az International Property Awardson.

Sou Fujimoto épülete minden bizonnyal Budapest egyik új ikonikus épületévé válik majd MTI Fotó: Városliget Zrt.

Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója méltatta, hogy a Néprajzi Múzeum tavalyi és a Magyar Zene Háza idei díjával a Városligetben két olyan intézmény is épül, amelyet a világ legjobbjai között tart számon a szakma, és erre minden magyar büszke lehet.
– Ez is visszaigazolja, hogy a Liget Budapest Projekt, Európa legnagyobb kulturális városfejlesztése nemcsak a Ligetre lesz pozitív hatással, hanem Budapest és Magyarország nemzetközi megítélését is új szintre emeli. Sou Fujimoto épülete minden bizonnyal Budapest egyik új ikonikus épületévé válik – mondta Gyorgyevics Benedek, aki hozzá tette a Magyar Zene Házának építése jó ütemben halad, a felszín felett a szerkezetépítés zajlik, míg az alsó szinteken már a szakipari munkákat végzik. Az épület jövőre szerkezetkész lesz, 2021-ben pedig megnyitja kapuit a nagyközönség előtt.
Az elismerést nyolcvan nemzetközi szakemberből álló grémium ítélte oda. A zsűri minden esetben vizsgálta a projekttervezést, a minőséget, az innovációt, az egyediséget és a fenntarthatóság iránti elkötelezettséget.


Stuart Shield: Ez óriási lehetőség Budapest számára
Stuart Shield, az International Property Awards elnöke szerint a Liget Budapest Projektet óriási lehetőség a magyar főváros számára, hiszen ma a világon ritka az ilyen nagyszabású kulturális városfejlesztés. Különösen a nemzetközi sztárépítészek alkotásai, így a most díjazott, Sou Fujimoto jegyezte Magyar Zene Háza és SANAA által tervezett Új Nemzeti Galéria irányíthatja az országra a figyelmet.

 

XXI. századi épület lesz

Ilyen lesz a Magyar Zene Háza belülről

A Magyar Zene Háza a gazdag magyar zenei hagyományt viszi majd közelebb minden hazai és külföldi látogatójához a XXI. századi technikán alapuló interaktív kiállításokkal, zenepedagógiai műhelyekkel, zenei és a zenéhez kötődő eseményekkel és az egykori zenepavilonok hangulatát idéző szabadtéri koncertekkel. Az épület a Városligeti-tó mellett, a Vajdahunyad vára és a Műjégpálya épülete közvetlen közelében épül, a már elbontott, egykori Hungexpo-irodaházak helyén. Az eddig a látogatók elől elzárt, 10 ezer négyzetméter nagyságú területen épül fel a mintegy 7000 négyzetméter alapterületű új intézmény, így több ezer négyzetméternyi, megújított zöldfelületet is visszakapnak a parkhasználók.

Kapcsolódó Cikkek