2020. augusztus 14., péntek
Marcell

Egyéb Szolnok

A még hatékonyabb életmentést tanulták

Budapestről, Nyárlőrincről, Tápiószecsőről és az erdélyi Hargita megyéből is érkeztek önkéntes tűzoltók a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzoltók Szövetsége által szervezett műszaki mentő szakmai napra, ahol új eszközöket és védőfelszereléseket próbálhattak ki.

Hivatásos tűzoltók, önkormányzati, valamint önkéntes tűzoltók is megjelentek a Tiszaligeti Turisztikai és Szabadidő Központban tartott műszaki mentő szakmai napon, ahol bemutatták nekik a legkorszerűbb védőfelszereléseket, a legmodernebb eszközöket, ezenkívül hasznos elméleti tudással is segítették a munkájukat, hogy még hatékonyabb lehessen az életmentés közlekedési balesetek esetén.


Összesen száztízen jelentek meg az eseményen, ahol a nap első felében főként a hazai forgalmazók legújabb termékeivel ismerkedhettek meg: felpróbálhattak például egy beépített hőkamerával rendelkező légzőálarcot. Ezután előadások következtek, ahol a közlekedési baleseteknél alkalmazandó mentéstechnikai fogásokat vették át; szóba kerültek olyan speciális esetek is, amikor elektromos, hibrid és gázüzemű gépjárművek baleseteznek. Délután kézbe is vehették, illetve két autóroncson ki is próbálhatták a tűzoltók a már bemutatott eszközöket. Az esemény hagyományteremtő céllal jött létre, így valószínűleg a jövőben is lesz hasonló lehetőség a tanulásra.

Autóroncson is kipróbálhatták az eszközöket a tűzoltók
Fotó: Kiss János

A szakmai napon a jelenleg elérhető legkorszerűbb eszközöket mutatták be
Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.