2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb Győr

A szükséges ajánlások többszörösét gyűjtötték össze

Dr. Dézsi Csaba András december 9-én reggel leadta a polgármesterjelöltséghez szükséges ajánlásokat. Az előírt mennyiséget már szombaton összegyűjtötték képviselőtársaival és az aktivistákkal, így végül a kötelező aláírások többszörösét vitte el a választási irodába.

Több mint négyezer ajánló aláírással érkezett a győri városházán működő választási irodába múlt hétfőn dr. Dézsi Csaba András, a Fidesz–KDNP közös polgármesterjelöltje, miután december 6-án bejelentették, a két párt őt indítja a január 26-i időközi választáson.


Több mint négyezer ajánló aláírással érkezett a győri Városházán működő választási irodába múlt hétfőn dr. Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP közös polgármester-jelöltje
Fotó: Sajtófotó

Dr. Dézsi Csaba András, a képviselőtársaival és az aktivistákkal két nap alatt több mint 4000 ajánló aláírást gyűjtöttek.

A kampányidőszak másnap, december 7-én kezdődött, ekkortól lehetett tehát gyűjteni az ajánlásokat.

– Köszönöm az aláírók bizalmát, s azt, hogy felkereshettük őket az otthonukban – mondta el a Facebookon közzétett videójában a politikus.


December 6-a óta hivatalos: a Fidesz-KDNP dr. Dézsi Csaba Andrást indítja a január 26-i időközi választáson
Fotó: O. Jakócs Péter

Ugyan a jelöltséghez szükséges aláírások többszöröse összejött mindössze két nap alatt – ötszáz szignó szükséges a jelöltté váláshoz –, a támogatói aláírások gyűjtését folytatják az önkormányzati képviselők és az aktivisták.

Ki irányítson?

Január 26-án csak polgármestert választanak a győriek. Az október 13-i önkormányzati voksoláson 16 egyéni választókerületből 15-ben a Fidesz–KDNP jelöltjei szerezték meg a legtöbb szavazatot, így arról is döntünk jövő év elején, hogy ezt az abszolút többségben lévő testületet ki irányítsa a következő öt évben.

Dr. Dézsi Csaba András elmondta: folytatni szeretnék a városrészek rehabilitációját, az utcák megújítását.

– Minden városrész problémáira, gondjaira figyelni fogok – hangsúlyozta és hozzátette, programjában a közbiztonság és a szociális ellátás biztonságának további javítása kiemelt célként szerepel. Ahogyan a város és a Petz kórház jó kapcsolatának kialakítása is szívügye, kiemelten a sürgősségi és akutbeteg-ellátás minőségének segítése és a háziorvosok támogatása.

Simon Róbert Balázs és Kara Ákos a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselői mindenben támogatják a győri polgármester-jelöltet
Fotó: O. Jakócs Péter

A Fidesz–KDNP jelöltje kitért arra is: a gazdaság hullámzó természetéből adódóan, változások alakítják világszerte a járműipart, de Győr – a kormányzat jelentős támogatásával – képes lesz a most világszerte lassulóban lévő iparág gyárait itt tartani, és megteremtik a további fejlődésük lehetőségeit is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.