EUR: 353,58 Ft
CHF: 330,93 Ft
2020. július 13., hétfő
Jenő

Egyéb Sopron

A véradókat köszöntötték

A véradókat köszöntötték nemrég Sopronban a véradók napja alkalmából. Az önzetlen segítők között akadt olyan is, aki már 130 alkalommal nyújtotta a karját.

Műsorral is készültek az estre
Fotó: SopronMédia

Figyelem!

Egy véradás alkalmával a segítő három embertársa életét is megmentheti, ezért óriási szükség van rájuk, és erre az önzetlen cselekedetre.

A közelmúltban Sopronban, a megyeháza dísztermében köszöntötte a Magyar Vöröskereszt Sopron Területi Szervezete a helyi véradókat.


Barcza Attila is rendszeresen szokott vért adni
Fotó: SopronMédia

A közel száz ünnepelt cselekedetét Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője is kiemelte, aki saját maga is rendszeres véradó. – Minden tiszteletem az önöké, sokszoros véradóké, akik életeket mentenek meg önzetlen cselekedetükkel – emelte ki a képviselő.
– A jó, a segítőkész, az önfeláldozó, a humánus embereket, életmentőket köszöntjük ma. Azokat, akik nélkül vérző, súlyos sérült, vérszegény betegek tucatjai halnának meg naponta. Minden szó kevés, hogy köszönetünket illő mértékben kifejezhessük – hangsúlyozta dr. Őrs Judit, a Sopron Területi Vérellátó Intézet vezető főorvosa.
Nagyon ritka, hogy valaki 130 alkalommal adjon vért. Licskai György ezt tette, ezzel 390 ember életét mentette meg. A segítő szándék gyermekkorából gyökeredzik: anyukájától és apukájától látta, mennyire fontos és természetes volt számukra, hogy a nehéz helyzetbe került embertársaikat felkarolják. Évtizedek óta, háromhavonta ad vért, ami után frissebbnek érzi magát.
A véradóknak ünnepi műsorral is készültek: a Csillagrét Waldorf Óvoda, Általános Iskola és AMI óvodásai, ötödik osztályos diákjai, a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum és az Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi és Művészeti Szakgimnázium tanulói lepték meg fellépésükkel az est vendégeit.

Sopronban sokan adnak rendszeresen vért
Fotó: SopronMédia

Kapcsolódó Cikkek