2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Extra

Ábel Anita: Karácsonykor azoknak is adunk, akiknek nincs

Jobb adni, mint kapni – tartja a mondás, amivel a NőComment! vendégei is tökéletesen egyetértenek. Ilyenkor karácsonykor ráadásul mindig megnő az adakozási kedv, hazánk dívái erre a jó szokásra pedig a gyerekeiket is igyekeznek megtanítani. 

A nagysikerű NőComment! című talkshowban hétről hétre ismert nők és férfivendégek boncolgatnak hétköznapi vagy éppen szokatlan, nőket érintő témákat. A legfrissebb epizódban Ábel Anita, Király Linda, Dobó Kata, Bódi Margó, Pálmai Anna és Balázsovits Edit beszélgettek az ünnepi készülődésről, ajándékozásról, adakozásról.


Fotó: Lokál

“Nálunk jó pár éve, főleg amióta Luca nagyobb lett, nemcsak arról szól a karácsony, hogy listákat írunk, mit szeretnénk, hanem arról is, hogy adunk azoknak, akiknek nincs. Összegyűjtjük a ruhákat, játékokat, de van, hogy veszünk is valamit. Előfordul, hogy kapunk egy levelet, amiben gyerekek kérnek valamit az angyalkától, és azt a földi angyalkák teljesítik” – kezdte Ábel Anita, akitől Dobó Kata vette át a szót.

“A jótékonyság nálunk is evidencia, a gyerek a példákból tanul, nem pedig a szavakból. Amikor négy és fél, ötéves volt, akkor próbálkoztam nála először, hogy szedjünk össze pár dolgot, amit már nem használ, amiket már nem annyira szeret, de ez még nehezen ment. Sőt, mondhatni egyáltalán nem sikerült, ugyanis mindent szeretett volna megtartani. Aztán megcsináltam én a válogatást, amikor nem volt otthon, és persze észre se vette. Mostmár ez az egész sokkal könnyebben megy, tökjó, hogy az iskolában van ez a cipősdoboz dolog, hisz így annyit viszel amennyit szeretnél, plusz látja a gyerek, ő pakolja össze, és ezáltal élvezi – mesélte a színésznő.


A klasszikus jótékonysági módszereken túl azonban kiderült, hogy vannak alternatív megoldások is. Sokaknak ugyanis nem tárgyakra van szüksége, hanem társra.

“Karácsonykor még nagyobb az adakozási kedvünk, hisz mi szerencsések vagyunk, van mit ennünk, ott vannak a szeretteink, ha akarunk, veszünk valami ajándékot, de mi van azokkal, akik magányosak?” – tette fel a kérdést Ábel Anita. “Nekem egy barátnőm évek óta csinál a családja mellett egy olyan klubbot, ahol magányos emberek tölthetik a 24-ét, és így nicsenek egyedül. Ez is egy fontos adakozás, hisz karácsonykor, mikor az egész város kiürül, a fények pedig kigyúlnak, olyankor egyedül lenni borasztó – jelentette ki a műsorvezető, aki a talkshow második felében férfivendégként Mujahid Zoltánt és Garami Gábort köszöntötte. A rádiós szintén szeret adakozni, ő ezt azonban egészen máshogy teszi, mint a legtöbbünk.

“Évek óta, mióta rádiózom, mindig elvállaltam a karácsonyt, mert nekem nincs családom, felségem, gyerekem. Egyébként remélem jövőre lesz, mert már nagyon elegem van az agglegényéletből. Szóval én ezt a napot mindig bevállalom, és hagyom, hogy azok a kollégák, akiknek családjuk van, otthon legyenek a gyerekeikkel, ez így teljesen rendben van nekem” – árulta el Garami.

A talkshow teljes adását vasárnap 17 óra és 22 órakor láthatják a nézők a Spektrum Home-on.

Kapcsolódó Cikkek