2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb XIV.kerület

Adóemeléssel kezdett az új vezetés

Az új zuglói vezetés első döntései között adóemelést vezetett be: a lakosság számára 15 százalékkal emelkedik az építményadó, a telekadó és az ingatlanadó.

Borbély Ádám, a Fidelitas budapesti elnöke ezek után felszólította Horváth Csabát és az MSZP-t, ne használja „pénzszivattyúként” Zuglót. A politikus a Facebook-oldalára feltöltött videójában beszélt arról, hogy Zuglót már Karácsony Gergely vezetése idején is „pénzszivattyúként használta a baloldal”, ám „most még jobban rákapcsoltak”.
– Emellett máris nekiláttak Zugló kiárusításának – folytatta Borbély Ádám. Kifejtve: Horváth Csaba egyetlen tollvonással 50 millióról 250 millióra emelte volna a polgármesteri hatáskörben kiárusítható ingatlanok értékhatárát, igaz, „a gyalázatos és átlátszó előterjesztést” végül kénytelen volt visszavonni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.