2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Nyíregyháza

Adventi Forgatag a belvárosban

December 1-jén megkezdődött az idei advent. Vasárnap felkapcsolták az ünnepi fényeket, a világítás január 6-áig, vízkeresztig díszíti a belvárost.

A Kossuth téren 20 vendéglátó, illetve ajándékárus kínálja portékáját, a tér kávézói fűtött teraszaikkal az idén is részesei lesznek a forgatagnak. A városalapítók szobránál található öt faházban a történelmi egyházak „kitelepülései” mellett a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület cipősdoboz-akciója kap helyet, illetve a „Made in Nyíregyháza”, azaz a helyi termék- és szolgáltatásfejlesztési program 20 résztvevője mutatkozik be. Az Aranykapu Népművészeti Egyesület tagjai – 25 népi iparművész – mesterségüket bemutató karácsonyi vásárt tartanak.


A nyíregyházi advent ideje alatt négy helyszínen próbálhatnak ki különböző játékokat kicsik és nagyok. A szökőkút mellett az XXL-hinta és a közel 400 négyzetméteres, az ország legnagyobb szállítható dodzseme várja a nagyobbakat. A Takarékpalota mellett a nyírségi kisvasút kicsinyített mása régmúltat idéző élményt nyújt a gyerekek és családok számára, a városalapítók szobránál pedig egy gyermekkörhinta a legkisebbeket szórakoztatja.

Ajándék lapcsánka

Nyíregyháza MJV Önkormányzata a korábbi évek hagyományaihoz híven az adventi időszakban csütörtökönként 15.30-tól frissen sült lapcsánkával várja az Adventi Forgatagban sétálókat. Az ajándék lapcsánkát Szoboszlai Gyula mesterszakács, a Nyírségi Ízkirályok Egyesületének elnöke készíti.

Utcazene is lesz

Akárcsak tavaly, december 2–22. között ebben az évben is mindennap utcazene teszi még hangulatosabbá a karácsonyi forgatagot. A Kossuth téren felállított színpadon színes programkínálat teremt karácsonyváró hangulatot, hétfő kivételével a hét minden napján. Hétköznap helyi fellépőcsoportok, zenekarok, iskolák növendékei kedveskednek adventi műsorral, vasárnaponként sztárvendégek szórakoztatják a közönséget (részletek a plakáton). December 2. és 22. között a városháza ebédlőjében karácsonyi kézműves-foglalkozások is várják az érdeklődőket a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár munkatársai közreműködésével. A kézműves-foglalkozásokra egyrészt iskolás- és óvodáscsoportok jelentkezését várják, másrészt Nyíregyháza és környéke lakosságát, akik az advent ideje alatt szeretnének egy csöndes, az ünnep hangulatát idéző környezetben együtt kézműveskedni a családjukkal.

Curtis lép fel szilveszterkor

Az adventi programsorozat december 31-én, a Városi Szilveszterrel zárul a Kossuth téren, ahol többek között Curtis is fellép. A 2019-es évet a hagyományoknak megfelelően tűzijátékkal köszöntik.

Curtis
Fotó: Lokál archív

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.