EUR: 338,31 Ft
CHF: 318,97 Ft
2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

PR III.kerület

Ajándékozás extra figyelemmel 

Közösen indított jótékonysági akciót Óbuda-Békásmegyer önkormányzata a Máltai Szeretetszolgálattal. December 22-ig gyűjtik a nehezebb anyagi körülmények között élő gyerekek számára összeállított cipősdobozokat. A csomagok készítéséből az önkormányzat is kiveszi a részét: az ajándékok egy részét az Óbudai Rehabilitációs Foglalkoztatási Központból szerzik be. 

Dr, Kiss László polgármester számára fontos, hogy amit lehet, helyi vállalkozóktól, termelőktől szerezzenek be

– Új szemléletként szeretném meghonosítani azt az elvet a III. kerületben, hogy – amikor csak lehetséges – az egyébként is szükséges beszerzéseket helyi vállalkozások termékeiből valósítjuk meg – mondta a kezdeményezést bemutatva dr. Kiss László polgármester, majd hozzátette: Másokat is ösztönző példának szánjuk, hogy az önkormányzat által készített cipősdobozokba kerülő ajándékok egy részét az Óbudai Rehabilitációs Foglalkoztatási Központ termékei közül választottuk.


Ezeket a kézműves ajándékokat a rehabilitációs központ foglalkoztatottjai készítették

A gyűjtés december 22-éig tart. A szervezők kérik, hogy aki csatlakozna a jótékonysági akcióhoz, jó állapotú társasjátékot, kártyát, építőjátékot, foglalkoztató és készségfejlesztő játékokat, babát, autót, sporteszközt, könyvet, színezőt, színes ceruzát vagy plüssjátékot készítsen össze. Az ajándékok gyűjtésében és a rászorulókhoz való eljuttatásban a Máltai Szeretetszolgálat vesz részt. 

(fotó: Domján Attila)

 

Nélkülözhetetlen a munkájuk

Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ évtizedek óta biztosít munkahelyet és munkaalkalmat elsősorban a kerületben élő megváltozott munkaképességű dolgozóknak Óbuda-Békásmegyer önkormányzata támogatásával. Tevékenységük, amellett hogy sokaknak az egyetlen lehetőség értelmes és hasznos munka végzésére, számos kerületi és távolabbi vállalkozás, cég számára végez nélkülözhetetlen kisegítő vagy egyéb termelő tevékenységet, illetve szolgáltatást. Termékkatalógusuk az intézmény honlapján is elérhető. 

 

Itt lehet leadni az adományokat

Az összeállított cipősdobozokat a szervezők az óbudai adventi vásáron várják, az 53/B pavilonban december 22-éig szombaton és vasárnapon 11 és 19 óra között lehet leadni jól becsomagolt dobozban, a korosztály megjelölésével.

Hétköznap a városháza földszintjén, a karácsonyfa alá lehet a csomagot tenni. 

Kapcsolódó Cikkek