2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb Dunaújváros

Amatőr futóból lett fitneszedző

Kezdetben csupán hobbiból futott, mára azonban a munkájává, élete fontos részévé vált az edzés, a mozgás. Dóczi Zsuzsa gymstickedzőként dolgozik, és célja, hogy minél több embert az egészséges életmód irányába tereljen.

Dóczi Zsuzsa amatőr futóként került kapcsolatba a sporttal, ám hamarosan rájött, számára nem elég a kilométerek gyűjtése.


– Tíz-tizenkét évvel ezelőtt kezdtem futni, a párom invitálására. Mindig növeltem a távokat. Amikor lefutottam a klasszikus 42 kilométeres maratoni távot, akkor ébredtem rá, hogy a futás önmagában nem elég számomra ahhoz, hogy kiteljesedjek benne. Más sportok iránt kezdtem érdeklődni, előbb konditerembe jártam erősíteni, ám a szabadidőm megfogyatkozásával egyre többször találtam kifogást arra, hogy kihagyjam az edzést. Innen jött az ötlet, hogy ha én magam edzenék egy csoportot, akkor nem lehetne okom rá, hogy kihagyjam az edzést. Elkezdtem tehát keresni azt a sportot, amely megfelelő lenne számomra – mondta el a DSTV-nek adott interjúban Zsuzsa.

Végül a pilates keltette fel a figyelmét, bár korábban egyetlen pilatesórán sem vett részt. – Az interneten kutakodva jutottam el egy fitnesziskolába, ahol elég sokféle sportágat oktattak. A nyílt napjuk után már nem vonzott a pilates, mivel megismertem a gymsticket. Elvégeztem a fitneszinstruktori képzést, amely alapot adott a folytatáshoz. Kezdetben az volt a célom, hogy saját magam számára hetente három-négy alkalommal időt teremtsek az edzésre. Ez aztán elég gyorsan átalakult, hiszen az általam tartott tréningek nem rólam szólnak. Arra, hogy saját magamat megfelelő formában tartsam, külön időt kell fordítanom – tette hozzá az edző.


Dóczi Zsuzsa a gymstick mellett tette le voksát

 

Közösségi sport

Mivel jó közösség jött össze, Zsuzsa egy teljesen új életformát alakított ki, számos dolgot átcsoportosított az életében. Bár számára az edzősködés másodállásnak indult, most már főfoglalkozásként űzi, a pályázatok és a sportág népszerűsítése mellett a városi rendezvényeken is igyekszik részt venni. Mint elmondta, rengeteg olyan vendége van, aki el sem tudta képzelni korábban, hogy rendszeresen mozogjon, ám megragadta őket a hangulat, a társaság, és ott maradtak… az életük részévé vált, átalakult a gondolkodásuk, az értékrendjük, élvezik az egészségesebb életet.

 

Eltérő célok

Zsuzsa elárulta, hogy vendégei céljai eltérőek: van, aki egészségi gondok miatt választotta a mozgást, van, aki szeretne jobb alakra szert tenni, és van, aki kifejezetten a társaság miatt. Hangsúlyozta: hosszabb távon a céljuk az, hogy minél több embernek térítésmentes lehetőséget biztosítsanak az edzésre.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.