EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Egyéb Érd

Aradszki András: Ne a kormány gyűlölete tartsa össze a szövetséget!

– Bízom abban, hogy a nyertes szövetséget nem egyetlen érzés tartja össze, a miniszterelnök és kormányának gyűlölete, és nem egyetlen cél lebeg előttük, a kormány elleni lázítás és a kormányfő megbuktatása – fejezte ki reményét dr. Aradszki András városunk képviselő-testületének november végi ülésén. 

A térség parlamenti képviselője, Aradszki András

Az országgyűlési képviselő arra is kitért, hogy Érden az elmúlt években olyan fejlődési folyamat indult meg, amely példátlan a város történetében.


Lesz közösségi költségvetés?

Több kérdésben egyhangú döntés született, a közösségi költségvetés előterjesztése kapcsán azonban vita alakult ki a közgyűlésen.

– A javaslatot elvben és szellemiségében a polgármester úr és frakciónk is támogatja – fogalmazott Lengyel Péter, az összefogás frakcióvezetője. – A javaslat azonban szűk határidőt szabott meg az előkészítésre, úgy gondoljuk, majd a 2020-as költségvetés részeként lesz érdemes megtárgyalni.

Simó Károly képviselő aggályának adott hangot, miszerint az előterjesztést, amely lehetőséget ad a lakosságnak, hogy közvetlenül beleszólhasson abba, mire fordítják a források egy részét, azért szavazták le, mert ellenzéki képviselő terjesztette be.

– Ennek a javaslatnak most volt itt az ideje. A küzdelmet nem adjuk fel, és később megpróbáljuk újra előterjeszteni – fogalmazott az Érdi Fidesz–KDNP–Összefogás frakcióvezetője.

– Nem tudom segíteni az új városvezetést abban az esetben, ha a fejlődést megakasztja, nem támogatja, ne adj’ isten tagadja. Nem áll módomban kiállni a közgyűlés többségének szándékai mellett akkor sem, ha a Modern Városok Program fejlesztéseinek bármelyikét leállítja, nem támogatja vagy ellehetetleníti, hiszen ezek megvalósítása minden érdi polgár érdekét szolgálja – jelentette ki a kereszténydemokrata honatya.

T. Mészáros András: Igenis van fedezet!

T. Mészáros András, Érd korábbi polgármestere

A napokban  T. Mészáros András közzétette az önkormányzat átadás-átvételi dokumentációjának 7. számú mellékletét. A korábbi polgármester így kívánja cáfolni Csőzik László polgármester azon állításait, miszerint úgy adták át a város kasszáját, hogy abban a fontos fejlesztések pénzügyi fedezete nem volt benne.

– A mellékletben tételesen fel vannak sorolva azok az összegek, amelyek már beérkeztek ezekre a fejlesztésekre – mintegy 63 milliárd 644 millió 136 ezer 725 forint értékben. Ebből 5 milliárd 769 millió 197 ezer 096  forinttal már elszámoltunk, a munkák egy részét már kifizettük. Október 14-én még a számlán volt 36 milliárd 643 millió 903 ezer 284 forint, amit a fejlesztésekre szántunk.

A korábbi polgármester azt is hangsúlyozza, nem igaz az az állítás, hogy mindez egyetlen vállalkozói kör által kötött szerződésekre lenne félretéve, és hogy ez az összeg csak „átfolyna” a város költségvetésén.

– Arra kérem az önkormányzati képviselőket, ne tévesszék szem elől polgármesteri és képviselői esküjüket, „szolgálják, szolgáljuk együtt Érd lakosságát, a város köz javát, és közben ne szolgáljunk ki nemzetközi, politikai és lobbiérdekeket” – fogalmazott köszöntőjében.


 Kényszer az együttműködés

Dr. Csőzik László polgármester hozzátette: az együttműködés mindkettőjük számára kényszer; a megválasztott városvezetés keresni fogja a kooperáció lehetőségét, ennek mikéntjéről, formáiról egyeztetni fognak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kupa vagy liga?

    Kupa vagy liga?

    Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

  • Mehetünk már szaunázni?

    Mehetünk már szaunázni?

    Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.