EUR: 353,82 Ft
CHF: 332,49 Ft
2020. július 07., kedd
Apollónia

Egyéb Kecskemét

Átadták a Katona István-díjakat

Keresztes József szőlőnemesítő és dr. Májer János, a NAIK – Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet igazgatója kapta idén a Katona István-díjat. Az elismerést idén 9. alkalommal adták át.

Keresztes József és Dr. Májer János vehette át idén az elismerést

Katona István szőlőnemesítő a nehéz időkben is próbált kivezető utat találni az ágazat számára. A róla elnevezett díjat a Magyar Borok Háza Alapítvány hozta létre. Kedden a katonatelepi NAIK – Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetben adták át az idei elismeréseket. Ezúttal 22 jelölt közül Keresztes József szőlőnemesítő és dr. Májer János, a NAIK – Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet igazgatója kapta meg a díjat. Mint az átadóünnepségen elhangzott, a Katona István-díjat olyan személyek kaphatják meg, akik az ágazat érdekében önzetlenül és tehetséggel, komoly teljesítményt nyújtva tevékenykedtek.


A kutatóintézetben Katona István mellett Kocsis Pál Kossuth-díjas szőlőnemesítőről is megemlékeztek. A rendezvény résztvevői, az ott található emlékműnél koszorúkat helyeztek el.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kupa vagy liga?

    Kupa vagy liga?

    Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

  • Mehetünk már szaunázni?

    Mehetünk már szaunázni?

    Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.