2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Veszprém

Az idei advent idején is vigyáz ránk a rendőrség

Az ünnepi időszakban idén is fokozottabban lesznek jelen a rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrség munkatársai a közterületeken, hogy megelőzzék a lopásokat, baleseteket, de mi is tehetünk azért, hogy elkerüljük a bajt.

Orsós Károly őrnagy, a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársa elmondta, Veszprémben és a megyében szerencsére a december, a karácsonyi vásárok időszaka nem mutat megugrást a zsebtolvajlásokban, lopásokban, hiszen évek óta komoly kampányt folytatnak annak érdekében, hogy elővigyázatosan járjunk ezeken a helyeken, munkájuknak köszönhetően pedig így ma már kevésbé az a feladatuk, hogy kiszorítsák a bűnözőket a közterületekről, hanem hogy ne engedjék visszatérni oda őket.


Rendszeres jelenléttel igyekeznek távoltartani a tolvajokat a rendőrök és polgárőrök (fotó: Kovács Bálint)

Természetesen a vásárlóknak is oda kell figyelni, számukra elsősorban a nem jól megválasztott táskák jelenthetik a veszélyforrást, amelyekből könnyű kilopni a pénzt, telefont, igazolványokat. Ez nemcsak a retikülökre vonatkozik, de a hátizsákokra is, amelyek manapság egyre divatosabbak. A trendek mellett ugyanakkor a biztonságot is fontos szem előtt tartani, és inkább olyan darabot választani, amely több zsebbel is rendelkezik, a táska belsejében vagy akár a hátuljában.

A rend őrei arról is tájékoztatják a vásárlókat, hogyan tehetnek értékeik megőrzéséért (fotó: Kovács Bálint)

Karácsonyhoz közeledve a jótékonysági akciók is megszaporodnak, nem ritka példa, hogy az utcán, nézelődés közben kérnek meg minket, hogy adományozzunk egy-egy rászorulóknak gyűjtő szervezetnek. Az őrnagy szerint azért ezeket a helyzeteket jobb elkerülni, hiszen bár a jószolgálat nagyon fontos, és ha megtehetjük, valóban segítsük a nélkülözőket, de azt inkább az adakozás letisztultabb formáiban, a jól ismert szervezetek hivatalos akcióin keresztül tegyük meg, hiszen sajnos sok a csaló itt is.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.