EUR: 353,73 Ft
CHF: 327,81 Ft
2020. július 16., csütörtök
Valter

Egyéb Székesfehérvár

Az örök szerelmesek drámájának örök aktualitása

Családok harca, avagy fekete és fehér küzdelme Fotó: Vörösmarty Színház

A székesfehérvári Vörösmarty Színház jubileumi évadja előtt újabb előadással tiszteleg.  Nem is akármilyennel, hanem Shakespeare szerelmeseinek drámájával, az örök szerelmesek, Rómeó és Júlia történetével. A halhatatlan remekművet Hargitai Iván vitte színre. A klasszikus darab most színre vitt előadása mégis modern. A „nyitány” is az, hiszen miközben a szereplők állnak a színpadon, hallhatjuk a tartalmat, az énekművész azzal zárja, aki akarja, gondolja tovább a látottakat.

A Vörösmarty Színház évekkel ezelőtt elkezdett Shakespeare-ciklusának régóta beígért darabjának bemutatásával csak azért várt, mert társulatában nem volt se igazi Rómeó, se Júlia. A színház önálló társulata megalukálásának 25. évfordulójával fémjelzett évadának kezdetére ez a kérdés megoldódott. A Színház- és Filmművészeti Egyetemről frissen a teátrumhoz szerződött szépséges Ladányi Júlia, és a tévésorozatok fiatal sztárja, Kovács Tamás személyében két olyan kivételes tehetségű színész játssza a címszerepeket, akik emlékezetesen keltik életre a veronai szerelmesek közismert, tragikus történetét.


A klasszikus világirodalom gyönyörűen megírt tragikus szerelmi történetének további szerepeiben többek között Nagy Pétert, Sághy Tamást, Tóth Ildikót, Varga Gabriellát, Kádas Józsefet, Závodszky Noémit, Kozáry Ferencet és Imre Krisztiánt láthatjuk.

Ladányi Júlia – Júlia

– Az alkotók mindig arra törekednek, hogy valami újat is hozzátegyenek a korábbiakhoz. A Rómeó és Júliában mi nem feltétlenül az újdonságot keressük, sokkal inkább a mű mélységét próbáljuk megmutatni. Arra koncentráltam, hogy megtaláljam a szerepemben azt, amitől Júlia élővé, igazzá válhat általam.

Kovács Tamás – Rómeó

– Arra lettem figyelmes, hogy az embert évezredek óta két dolog: a szerelem és a halál foglalkoztatja. Azért izgalmas e szerepet játszani, mert rendkívül nagy amplitúdón mozog. Rómeó négy nap leforgása alatt megél egy egész életet, így az ember bele tudja tenni az összes csalódottságát, fájdalmát és minden érzését.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ezt a strandot kár lenne kihagyni!

  Ezt a strandot kár lenne kihagyni!

  A szemnek is élmény, de ott lenni az igazi. A nyár legnagyobb vizes szenzációja a nem egészen egy hónapja átadott debreceni, Aquaticum strand.

 • Elkészült a nemzeti konzultáció honlapjának akadálymentesítése

  Elkészült a nemzeti konzultáció honlapjának akadálymentesítése

  Elkészült a Nemzeti Konzultáció honlapjának akadálymentesítése, így a kitöltése minden magyar polgár számára biztosított – közölte Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, a Magyarország Kormányának hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóban.

 • Részleges látogatási tilalom

  Részleges látogatási tilalom

  A betegek védelmében, óvatosságból részleges látogatási tilalmat rendelt el, a súlyos állapotú betegeket kezelő intenzív részlegeken és a nagy forgalmú Sürgősségi Osztályon.

 • Bódog-idők jönnek Kispesten

  Bódog-idők jönnek Kispesten

  A Magyar Kupa győztes Honvéd labdarúgói augusztusban az Európa Liga selejtezőit kiemeltként kezdhetik. Újra piros-feketébe öltözik Baráth Botond és Zsótér Donát is, akiket a tavaly a Kisvárdát az NB I-ben tartó Bódog Tamás készíti fel az új idényre.