2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb Érd

Ázsiai üdvözlet az érdi lányoktól

A távoli Ázsiában sem feledkeznek meg érdi szurkolóikról kézilabdás lányaink. Szabó Laura, Tóth Gabi és Kiss Niki Dél-Koreából, Alexandra do Nascimento pedig Japánból küldött fényképes üdvözletet.

Kiss Niki, Szabón Laura és Tóth Gabi szöuli hármas szelfije.  Fotó Facebook/ Érd Handball

Szombaton megkezdődött a 24. Női Kézilabda Világbajnokság Kumamotóban, Japánban. A világversenyen, amelyen az olimpiai kvóta megszerzéséért küzdenek a lányok, több érdi játékos is pályára lép, igaz ezúttal nem mindenki játszik egy csapatban.

A magyar válogatottba Kim Rasmussen szövetségi kapitány Kiss Nikit, Szabó Laurát és Tóth Gabit hívta be. A lányok a vb előtt már Ázsiába utaztak, a csapat Dél-Koreában, Szöulban ugyanis felkészülési tornán vett részt. Így legalább volt lehetőségük a nagy megmérettetés előtt hozzászokni az időeltolódáshoz és az ázsiai klímához. Ennek köszönhető, hogy alkalmuk nyílt Szöulból üdvözletüket küldeni az Érd-drukkereknek.


Egy másik érdi kiválóság, Alexandra do Nascimento is részt vesz a viadalon, de ő a brazil válogatott tagjaként. Azonban bármennyire is hazáját képviseli most, az érdi táborról ő sem feledkezett el: fényképes üzenetet küldött ő is.

Ale, az Érd brazil légiósa Japánból integetett. Fotó: Facebook/ Érd Handball

 

A magyar válogatott csoportmérkőzései a Japánban megrendezésre kerülő világbajnokságon:


Amennyiben a magyar lányok az első három hely valamelyikén végeznek, bejutnak a középdöntőbe, ahol további három meccs vár rájuk. Hajrá magyarok! Hajrá érdi lányok!

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.