EUR: 354,99 Ft
CHF: 330,97 Ft
2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Egyéb XIV.kerület

Bajnoki cím, több mint 10 év után

A BVSC birkózói 2008 után nyertek ismét csapatbajnoki aranyérmet. A sikerben szakosztályvezetőnknek, Illés Gergelynek is fontos szerepe volt.

Illés Gergely (jobbra) egy-egy meccs szünetében is jó tanácsokkal látta el a versenyzőket (Fotó:bvsc.hu)

A szakember szerint a bajnoki aranyérem bizonyította, hogy hosszú távon van igazság, illetve hogy a sok munka megtérül.
– Ez a szív és a hit diadala volt. Egymásban is hittünk, mindannyian, akik a mai napig velem tartanak – mondta a bvsc.hu-nak Illés Gergely, aki hozzátette: mivel korábbi egyesületeivel több csapatbajnokságot is nyert felnőtt- és utánpótlásszinten, tudta, hogy egy-egy kiélezett helyzetben mit kell tenni ahhoz, hogy az ember felülkerekedjen a másik együttesen.
– Ez most tökéletesen sikerült, úgyhogy szerintem mind a csapattagoknak, mind az edzői stábnak, mind a vezetőségnek nagy ajándék volt az év végére – mondta Illés Gergely, és hozzátette: mindig azt az eredmény várja el, amit az adott pillanatban teljesít a gyerek vagy az élversenyző.
– Ha a múltba vagy a jövőbe tekintek, akkor nem tudok a pillanattal foglalkozni, és nem tudom odatenni magam százszázalékosan. Nekünk ez volt kicsiben is a sikerünk, hogy mindig az adott feladatot próbáltuk megoldani. Vagy rosszul, vagy jól, ezt előre nem tudtuk, hiszen hibázik az ember, de végig magunkkal voltunk elfoglalva.


A bajnokcsapat (fotó:bvsc.hu)

A zuglói csapatnak Kiss Balázs sérülése ellenére is olyan húzóemberei voltak, mint Korpási Bálint, Papp Bertalan vagy Takács István. A szakember szerint a többiek számára nyugalmat adott az ő jelenlétük.
A BVSC pont azt a  Vasast győzte le a fináléban, ahol Illés korábban dolgozott, de neki nem ez, hanem az számít, hogy a BVSC-nek tud segíteni.
– Úgy néz ki, hogy az a fajta munka és hozzáállás, amit én képviselek, itt tökéletesen és olajozottan tud működni. Elismerik, amit csinálok, és ez nagyon sokat jelent számomra.

Tanulószoba vagy közös edzés a szülővel
Amikor Illés a BVSC-hez került, többek között azt a feladatot kapta, hogy építse fel az utánpótlást. Ma már egyre többen birkóznak a zuglói klubban, most együtt a minél jobb minőségre törekszenek. Szeretnék megadni a lehetőséget a feltörekvő tehetségeknek. Viszont fontos, hogy közösséget és szakosztályt is építsenek.
– Amiben szerintem mi különbözünk más kluboktól, az az, hogy igyekszünk szolgáltatásokat is nyújtani az edzések mellé. Ha eljön a szülő a gyerekkel, akkor ő is tud edzeni, míg a gyereke remek környezetben fejlődhet. Ha pedig már nagyobb lesz, akkor van számára tanulószobánk, külön súlyemelőóránk és erőnléti edzőnk.

 

Kiss Balázs: Az extra nagy bravúr volt

Kiss Balázs szakosztályelnök a zuglói sportklub weboldalának elárulta, nagyon büszke a csapatra, mert mindenki profin dolgozott.
– Extra nagy bravúrt hajtottunk végre azzal, hogy sikerült megnyerni a csapatbajnokságot. Az előzetes elvárás az volt a fiúkkal szemben, hogy kerüljenek be a döntőbe, ott pedig bármi előfordulhat. Azonban amikor láttam, hogy a Vasas milyen kerettel érkezett, és a Szigetszentmiklóst viszonylag könnyedén megverte, megmondom őszintén, nem gondoltam arra, hogy a végjátékban megnyerhetjük a bajnokságot. A csapatbajnoki győzelem úgy jöhetett össze, hogy mindenki a tudása legjavát hozta, sőt néha azt éreztem, hogy erőn felül teljesítettünk – árulta el a szakosztályelnök.

Kapcsolódó Cikkek