2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Belföld

Bakondi: nemzetközi szinten is mindent meg kell tenni az illegális migráció ellen

Nemzetközi szinten is mindent meg kell tenni az illegális migráció ellen – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Bakondi György azt mondta: a magyar kormány feladata, hogy az ország területét, belső biztonságát, a lakosságot oltalmazza. Ehhez Magyarország határőrizetének fenntartása mellett nemzetközi szinten, így az Európai Unióban is mindent megtesznek azért, hogy a 2015 óta folytatott, súlyosan elhibázott migrációs politika megváltozzon.


Ehhez Magyarország szövetségeseket keres: ott vannak a visegrádi négyek (V4), s további kétoldalú, többoldalú kapcsolatokban is mindent megtesznek, hogy az európai keresztény kultúrát megvédjék – szögezte le a főtanácsadó.

Szólt arról is, ahol szocialista erők vannak kormányon, ott szavakban vagy akár tevőlegesen is hozzájárulnak ahhoz, hogy az illegális migráció előtt megnyíljanak a kapuk.

Bakondi György szerint bonyolult, összetett és komoly veszélyeket rejtő migrációs prognózis vázolható fel.

Kiemelte, hogy óriási utánpótlása van a migrációnak.

Kapcsolódó Cikkek

  • 250 milliárd a Magyar falu programra

    250 milliárd a Magyar falu programra

    A Magyar falu program keretösszege jövőre meghaladhatja a 250 milliárd forintot – jelentette ki a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Győr közeli Rábapatonán.