EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Egyéb Dunaújváros

Barbik a Bartókban

Feke Juditnak, a Bartók Kamaraszínház korábbi dolgozójának nyílt kiállítása az intézmény aulájában a közelmúltban. A szívéhez közel álló, egykor általa elkészített jelmezek elevenednek meg kicsinyített másukként a tárlaton.

A Bartók Kamaraszínház aulájában új kiállítás nyílt, amelyet egy hónapon keresztül lehet megtekinteni. A korábban az intézményben dolgozó Feke Judit korábbi munkáinak kicsinyített mását tekinthetik meg Barbi babákon az érdeklődők. A művésznő azt is elmondta, miért pont ezekbe a ruhákba öltöztették a babákat.


A jelmezek kicsinyített másait tekinthetik meg a színház aulájában az érdeklődők

 

– Nagyon fontosnak találtam, hogy olyan jelmezeket elevenítsen meg a kiállítás, amelyeket bár más tervezett, a hosszú évek során, melyeket itt töltöttem, én varrhattam. A munkafolyamat alatt az emlékeim is visszajöttek kicsit, ami által visszaröppentem abba az időbe, amikor ezek készültek. Igazából először Lapis Erikának készítettem el egy ilyen babát egy nagyon kedvelt szerepéről, innen jött az ötlet erre a kiállításra. Fontos volt, hogy olyan jelmezeket tudok elkészíteni kicsiben, amelyekhez van még anyag, így ez is segített a szűkítésben – mondta el a kiállító.

A rendezvényt Hevérné Rita nyitotta meg, Feke Judit egykori kollégája, ezáltal egy meghitt, szívhez szóló eseményen vehettek részt az érdeklődők. A kiállítás egy hónapon át tekinthető meg az intézmény aulájában.

Kapcsolódó Cikkek