2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Egyéb Szolnok

Bátran vásároljunk cserepes fenyőfát!

Idén karácsonyra akár a lakásban élők is nyugodtan vásárolhatnak cserepes fenyőfát, hiszen az ünnepek után most el lehet vinni őket az NHSZ-hez, akik tavasszal kiültetik azokat a város több pontján.

A 10 Millió Fa Szolnokért csoport kezdeményezésére csatlakozott az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. is ahhoz az akcióhoz, ami a cserepes fenyőfa választását népszerűsíti. Évről évre több ezer fenyőfát vágnak ki azért, hogy karácsonykor feldíszíthessük őket. A vágott fenyőre sokszor azért esik a választás, mert sokan az ünnepek után nem tudnának a cserepes fa elültetéséről gondoskodni. Az NHSZ ezért januárban várja a földlabdás fákat, hogy Szolnokot díszítsék.


A szervezet arra kéri a lakosokat, hogy figyeljenek a fa igényeire is: megfelelő földlabdában kell lenniük, lehetőleg ne a forró radiátor mellett álljanak, valamint rendszeresen öntözzék őket. Aki pedig beviszi az NHSZ-hez, az előtte temperálja a fákat, nehogy hősokkot kapjanak, illetve szabadítsák meg minden karácsonyi dísztől, szalagtól.

Molnár Judit

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.