2020. augusztus 12., szerda
Klára

Egyéb Szolnok

Bátran vásároljunk cserepes fenyőfát!

Idén karácsonyra akár a lakásban élők is nyugodtan vásárolhatnak cserepes fenyőfát, hiszen az ünnepek után most el lehet vinni őket az NHSZ-hez, akik tavasszal kiültetik azokat a város több pontján.

A 10 Millió Fa Szolnokért csoport kezdeményezésére csatlakozott az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. is ahhoz az akcióhoz, ami a cserepes fenyőfa választását népszerűsíti. Évről évre több ezer fenyőfát vágnak ki azért, hogy karácsonykor feldíszíthessük őket. A vágott fenyőre sokszor azért esik a választás, mert sokan az ünnepek után nem tudnának a cserepes fa elültetéséről gondoskodni. Az NHSZ ezért januárban várja a földlabdás fákat, hogy Szolnokot díszítsék.


A szervezet arra kéri a lakosokat, hogy figyeljenek a fa igényeire is: megfelelő földlabdában kell lenniük, lehetőleg ne a forró radiátor mellett álljanak, valamint rendszeresen öntözzék őket. Aki pedig beviszi az NHSZ-hez, az előtte temperálja a fákat, nehogy hősokkot kapjanak, illetve szabadítsák meg minden karácsonyi dísztől, szalagtól.

Molnár Judit

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.