EUR: 351,99 Ft
CHF: 330,32 Ft
2020. július 07., kedd
Apollónia

Egyéb Ózd

Belehalt a bántalmazásba az idős asszony

A nyomozók Budapesten fogták el azt a 39 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint olyan súlyosan bántalmazott ózdi otthonában egy 65 éves nőt, hogy az asszony később belehalt sérüléseibe. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés és rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást H. Péter 39 éves ózdi lakossal szemben.

A gyanúsított november 13-án a délelőtti órákban megjelent a sértett ózdi otthonában és felszólította, hogy adja át mobiltelefonját. Az asszony ennek nem tett eleget, ekkor a férfi megütötte, majd a telefonnal együtt távozott az ingatlanból.


Ezt követően egy későbbi időpontban a férfi újra visszament a nő lakásához, aki beengedte, majd visszakövetelte telefonját. A kialakult vita hevében a férfi súlyosan bántalmazta az asszonyt, majd magára hagyta az ingatlanban. A sértettet hozzátartozója november 15-én a délutáni órákban találta meg a lakásban, aki az elszenvedett bántalmazás hatására ekkorra már elhalálozott.

A bevezetett rendőri intézkedések eredményeként a nyomozók azonosították, majd a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bükk bevetési alosztály munkatársaival összehangolt akció során november 18-án 21 óra után Budapesten elfogták H. Pétert.

A férfi kihallgatása során elismerte a bűncselekmények elkövetését, amelyet követően a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette a terheltet. A Lokál Extra információja szerint a gyanúsítottnak korábban is volt már rendőrségi ügye, a Bán-völgyében betörésen érték tetten.

Fotó: Lokál archív
Ózdon nincs esztendő gyilkosság nélkül, ezúttal a Munkás úton történ életellenes bűncselekmény

Kapcsolódó Cikkek