2020. július 02., csütörtök
Ottó

Egyéb Dunaújváros

Bezárult a kör

Négy évvel korábban Mihaldinecz Blanka és Somogyi Lili közös kiállításával nyílt meg az MMK folyosó galériája, jelenleg pedig ismét Mihaldinecz Blanka alkotásait láthatják a Munkásművelődési Központban – azaz, ahogy Suplicz Mihály, az intézmény munkatársa fogalmazott: körbeértek.

Kováts Rózsa, az intézmény igazgatónője ötletére nyitották meg 2015-ben az MMK folyosó galériáját, amely kezdeményezéssel kimondott célja volt a Munkásművelődési Központnak, hogy fiatal tehetségek számára biztosítson bemutatkozási lehetőséget.


Mihaldinecz Blanka önálló kiállítását látható az MMK-ban

 

Az MMK munkatársa, Suplicz Mihály elmondta: négy évvel korábban Mihaldinecz Blanka és Somogyi Lili közös tárlatával nyílt meg a folyosó galéria, jelenleg pedig előbbi hölgy saját műveiből összeállított kiállítást láthatnak az érdeklődők. Az első alkalommal ceruzarajzokat és mandalákat láthattak az összeállításban, a mostani gyűjtés pedig hennákból készített képeket tartalmaz, emiatt is kapta a „Testük a vásznam” nevet a kiállítás, amelyen a kézfejtől kezdve az egész emberi hátat befedő rajzokig láthatnak munkákat a művelődési központ vendégei.

Kapcsolódó Cikkek