EUR: 355,03 Ft
CHF: 332,21 Ft
2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Egyéb Miskolc

Borsodi zenészek koncerteztek a Parlament Vadásztermében

A Symphonia Alapítvány által öt évvel ezelőtt létrehozott alapfokú művészeti iskola gyerekei adtak minikoncertet a Parlament Vadásztermében az alapítvány támogatóinak és partnereinek.

Az előadáson részt vett Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, aki egyben fővédnöke is volt az idei Diplomata Vásárnak. A vendégeket, valamint az alsózsolcai vonósokat és a miskolci fúvós együttest Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, a Symphonia Alapítvány kurátora hívta meg, és köszöntötte.


Alsózsolcai vonósok a Parlamentben

Kupper András, az alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, hogy a Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola (SAMI) olyan hátrányos helyzetű gyerekeket von be a zeneoktatásba, akik az alapítvány nélkül nem jutnának ilyen lehetőséghez. Az iskola saját pedagógiai programja szerint, mindennap közös zenéléssel tanítja a gyerekeket.

Csöbör Katalin és Herczegh Anita köszönti egymást a parlament Vadásztermében

A közös zenélésben rejlő szocializációs hatás, és a gyakori fellépésekből származó sikerélmény nagyban járul hozzá ahhoz, hogy a gyerekek korai iskolaelhagyása csökkenjen, és teljesítményük javuljon.

A Diplomata Vásár szervezői mellett jelenvoltak a Diplomatic Spouses of Budapest
(DSP) elnöksége, a Nemzeti Filharmonikusok vezetői és zeneigazgatója, valamint a Magyar Nemzeti Bank képviselője és sok diplomata a családjával

 

Rekordbevétel

Elda Spasse, a DSP elnöke elmondta, hogy szervezetük büszke arra, hogy ilyen nemes célok megvalósulását tudják támogatni. Beszámolt arról, hogy az idei Diplomata Vásár 11 millió forintos rekordbevételt hozott, és megköszönte Herczegh Anitának, hogy elvállalta a vásár fővédnökségét, hozzájárulva a rendezvény sikeréhez. A DSP elnöke végül átadott egy-egy támogató oklevelet Csöbör Katalinnak

Kapcsolódó Cikkek