2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Belföld

Botkáék embere mentette fel a Szeviép vezéreit

A szegedi önkormányzatnak rendszeresen munkát végző Szeviép vezetőit egy olyan bírónő mentette fel, aki cégén keresztül, építési vállalkozóként ugyancsak Botkáékkal üzletelt. A 800 millió forintos megrendelést bezsákoló Nové Ágnes bírónő férjével együtt az Éptárker Kft. tulajdonosa. Az ügyben vizsgálat indult.  

Az Éptárker Kft. a szegedi önkormányzattól egy konzorcium részeként 748 milliós, később pedig – a Szeviép-per idején – még két megrendelést kapott Botkáéktól, 53 millió forint összértékben – írja a Ripost. Mint ismert az első fokon 16 évet kapó vádlottakat másodfokon felmentették.


A PestiSrácok.hu írásban kereste meg a Szegedi Törvényszéket, hogy megtudják: bírójuk, dr. Nóvé Ágnes bírónő azonos-e azzal a szegedi illetőségű dr. Nóvé Ágnessel, aki az Éptárker Kft. tulajdonosa? Ha igen, a bírónő – amikor kiosztották neki a Szeviép-ügyet – jelentette-e, hogy férjével közös építőipari cége 2018–2019-ben három munkát is kapott attól a szegedi önkormányzattól, amelynek vezetői személyes kapcsolatot ápolnak a kiemelt ügy vádlottjaival. A Szegedi Törvényszék azt közölte a lappal, hogy a Szeviép-ügyben senki nem jelentett összeférhetetlenséget.

A PestiSrácok megkereste ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogászt is, aki elmondta: semmilyen cégben nem lehet korlátlan felelősségű tulajdonos egy bíró.


Mivel az  Éptárker Kft.-nek két tulajdonosa van, dr. Nóvé Ágnes nem korlátlanul felelős tagja a cégnek, ám az összeférhetetlenséget eredményezhet, hogy a férje a másik, Szeged önkormányzatától zsíros megrendeléseket kapó cég tulajdonosa.

Az ügyben Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal elnöke vizsgálatot indított, egy magánszemély pedig a Központi Nyomozó Főügyészségnél tett bejelentést hivatali visszaélés bűntett gyanúja miatt.

Mint ismert, az építőiparban érdekelt Szeviép rengeteg kisvállalkozót hagyott kifizetetlenül, miközben több milliárd forint tűnt el. A tönkretett kisvállalkozókat a mai napig nem kártalanították.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szétesés szélén az MSZP és a Jobbik

  Szétesés szélén az MSZP és a Jobbik

  Egyere nagyobb a káosz az MSZP és a Jobbik soraiban, hiszen az elmúlt héten több meghatározó politikus is otthagyta a pártokat. Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a Lokálnak elmondta, hogy sikeres Gyurcsány Ferenc taktikája, hiszen sorra esnek szét azok az ellenzéki pártok, amelyekre már nincsen szüksége.

 • Karanténba kerülnek az Olaszországból hazaérkező magyar diákok

  Karanténba kerülnek az Olaszországból hazaérkező magyar diákok

  Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint kísérőjük és az autóbusz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután vasárnap este hazatérnek Észak-Olaszországból, ahol gyorsan terjed az új koronavírus – tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vasárnap délután az MTI-t.

 • A gyönygyöspataiak 98 százaléka nemet mondott a politikai akcióra

  A gyönygyöspataiak 98 százaléka nemet mondott a politikai akcióra

  A politikai tüntetés szervezői saját magukat leplezték le, hiszen a “szabad Gyönygyöspatáért” meghirdetett demonstrációra Gyöngyöspatáról nem egész egy busznyi ember érkezett. Ez azt jelenti, hogy a gyöngyöspataiak 98 százaléka nemet mondott erre a politikai akcióra – jelentette ki Horváth László miniszterelnöki megbízott, a térség fideszes parlamenti képviselője vasárnap a kormány Facebook-oldalán elérhető videóban.