2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Program

Budapestre költözik Bob herceg!

Néhány előadás erejéig Budapestre költözik Bob herceg. Huszka Jenő operettje először december 29-én lesz látható a Turay Ida Színházban 15 és 19 órai kezdettel.

Huszka Jenő műve volt az első magyar nyelven megírt operett, amelyet 1902. december 20-án mutattak be a Népszínházban. Tulajdonképpen innen számítjuk a magyar operettjátszást, hiszen a Bob herceg hatalmas sikeréből nőtt ki a magyar operett máig tartó világhíre.


A produkcióban hallható az ismert dallam: „Londonban hej, van számos utca…”. Ezeket az utcákat járja éjjelente álruhában, mandolinját pengetve György herceg, az angol trón várományosa, akit az utca népe csak Bob úrfinak szólít. Szerelme a szegény, de annál gyönyörűbb Annie.

Az anyakirálynő viszont már kiszemelte fia számára a leendő arát az udvarban, Annie kezére pedig a gazdag borbély ácsingózik. „Te más világban, én más világban” – szárnyal a szomorú dallam Huszka Jenő operettjében, s mire a függöny legördül, kiderül, hogy legyőzi-e a rangkülönbséget az egyébként minden akadályt elsöprő szerelem. Annyit elárulhatunk, a műfaj szabályainak megfelelően a főhős nem jár úgy, mint VIII. Edward brit uralkodó, aki amiatt, hogy nem vehette el szerelmét – egy elvált amerikai nőt – lemondott a trónról.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek