EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Extra

Dal 2020: csúcsot döntött a jelentkezők száma

Új zsűritagokkal és műsorvezetővel indul a dalválasztó új évada februárban, amelyre rekordszámú produkció érkezett, több mint 500-an jelentkeztek – hangzott el szerdán az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! közös műsorában.

Az adásban elhangzott: Vincze Lilla, a Napoleon Boulevard énekesnője is a döntőbizottság tagja lesz Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere, Pély Barna énekes-gitáros-zeneszerző és Apáti Bence táncművész, publicista, az Operettszínház balettigazgatója mellett.


Az énekesnő kiemelte: a Dal 2020 versenyére beérkezett produkciók között felülreprezentáltak a magyar nyelvű dalok. A dalverseny kiemelt célja, hogy több magyar nyelvű dal szülessen – tette hozzá.

A korábbi évekhez képest növekedett az érdeklődés a műsor iránt, csúcsot döntött a jelentkezők száma, 559 nevezés érkezett, ebből harmincat juttatott tovább a zsűri.

Vincze Lilla szerint az idei műsorban nagyobb hangsúlyt fektetnek a zene és az irodalom kapcsolatára, elhangzanak megzenésített irodalmi alkotások is.

További cikkek:

Címkék

Kapcsolódó Cikkek