2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb Pécs

Díjakat adott át a Pannon Filharmonikusok zenekar

A zenekar alapítójáról, Lickl Györgyről elnevezett díjat 2016-ban hozták létre. Idén három kategóriában – művész, menedzsmenttag és civil – osztották ki az elismerést; az elmúlt években 15-en vehették át a zenekar felkérésére, Németh Klára képzőművész által gyártott, egyedi tervezésű, tűzzománcból készült emléket.

A filharmonikusok tájékoztatása szerint a zenekar alapítójáról, Lickl Györgyről elnevezett díj az egykori vezető szellemiségét hivatott életben tartani, és egyúttal elismerni az együttes művészei és menedzsmentje, valamint a zenekarral tágabb körben együttműködők társadalmi szerepvállalását.


Horváth Zsolt igazgatót idézve a közleményben megjegyzik, a díj alapításával a zenekar azokra kívánja felhívni a figyelmet, akik a közös gondolkodásban és cselekvésben jeleskednek, kezdeményeznek, és tesznek azért, hogy a Pannon Filharmonikusok alapításkor meghatározott társadalmi felelősségvállalása teljesüljön. Idén muzsikus kategóriájában Gáspár Emese ütőhangszeres művész kapta a Lickl-díjat.

A Pannon Filharmonikusok menedzsmentjének tagjai közül az elismerést Lakatos Kornél, a zenekar grafikusa kapta. Civil kategóriában a díjat Ferling József, a Ferling Kft. tulajdonosa és ügyvezetője vehette át.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.