2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Hódmezővásárhely

Disznótorossal az óvodásokért

Hagyományos disznótorosnak lehettek szemtanúi azok, akik a közelmúltban ellátogattak a hódmezővásárhelyi Tájházba. A munkálatokat egészen a feldolgozástól a főzésig-sütésig nyomon lehetett követni. A levágott állat 100-110 kilós volt, és olyan finomságok készültek belőle, mint például sült vér, hurka, kolbász, paprikás és természetesen orjaleves is, ami a disznóvágás elengedhetetlen kelléke. Azon kívül, hogy a látogatók finom falatokat kóstolhattak meg, az Oldalkosár utcai Óvoda mozgássérült gyermekeit is támogathatták. A felajánlásokat olyan kültéri játékok beszerzésére fordítják, amiket mozgáskorlátozott gyermekek is tudnak használni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.