2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb Debrecen

Doktorrá fogadom

Hétvégén rendezte a Debreceni Egyetem hagyományos doktor- és díszdoktoravató ünnepségét, amelyen 75 jelölt vehette át a doktori fokozatot elismerő oklevelet. Az eseményen adták át az egyetem tudományos kitüntetéseit, a texasi egyetem kémikus professzorát pedig díszdoktorai sorába fogadta az intézmény.

A Főépület Aulájában november 30-án, szombaton 11 órakor kezdődő eseményen az Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács javaslata alapján 75 jelölt vehette át a doktori fokozatot jelentő oklevelet a bölcsészet-, az orvos-, az agrár-, a természet- és társadalomtudományok területén. A doktorjelöltek közül 48 summa cum laude, 22 cum laude minősítéssel tett eleget a doktori (PhD) fokozat megszerzéséhez előírt követelményeknek. Öt jelölt külföldön szerzett tudományos fokozata alapján kérte egyetemünktől a doktori fokozat kiadását.


Habilitált doktori címet a bölcsészettudományok területén 7, a műszaki tudományok területén 1, az orvos- és egészségtudományok területén 5, a társadalomtudományok területén 7, a természettudományok területén 7, összesen 27 jelölt vehetett át. A Debreceni Egyetem Szenátusa a hosszú időn át végzett magas színvonalú oktató-kutatómunka elismerésekét Professor Emeritus címet adományozott Berta AndrásBodolay Edit és Pethő Attila nyugalmazott egyetemi tanárok részére.

Díjátadó

Az ünnepélyen adták át „Az év doktori értekezése” díjat, a Legjobb klinikai témájú tudományos közleményért járó elismerést, az Év női kutatója díjat, a Petőfi S. János publikációs díjat, a tehetséggondozásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó oktatónak ítélhető Pro Cura Ingenii Díjat, valamint a Dr.Tankó Béla Emlékdíjat és a Debreceni Egyetem Díszérme kitüntetést. Az ünnepségen a Debreceni Egyetem díszdoktorai sorába avatja Allan Dean Sherry-t, a University of Texas, Dallas professzorát.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.