2020. július 10., péntek
Amália

Belföld

Dulakodásig fajult Gothár zaklatása

A Katona színház egyik dolgozója szerint, nem csupán szexuális zaklatás történt a színésznő és Gothár között, hanem dulakodás is. Az erőszakos rendezőnek állítólag bevett szokása volt a színésznők nemi szervének megmarkolása.

A Ripost információi szerint a Katona József Színház női dolgozói kénytelenek voltak inkább menekülni Gothár elől, hogy megússzák a zaklatást. A lap egy színházi dolgozótól úgy tudja, hogy a rendezőnél állítólag  „bevett szokás” , hogy  a nők legintimebb testrésze után nyúlt, időnként még a színház folyosóján is.  Köszönt, majd megindult a keze.


– Az volt a mániája, hogy megpróbálta megmarkolni a színésznők nemi szervét. A legtöbben tudták róla, hogy van egy ilyen szokása, így amennyire a hölgyek csak tehették, inkább megpróbáltak úgy közlekedni az épületben, hogy még véletlenül se fussanak össze vele a folyosón – mondta a Ripostnak a neve elhallgatását kérő dolgozó, aki szerint volt olyan eset, hogy a színésznő nem hagyta mindezt, ekkor dulakodás lett köztük.

– Gothár az egyik próba végén a függöny mögött a takarásban újra megpróbálta megfogni a nemi szervét, de a hölgy határozottan ráütött a kezére. Ezen a rendező úr borzasztóan felháborodott. Vérig sértődött, kikérte magának – számolt be a lapnak a dolgozó, aki úgy tudja: ezt követően fizikai konfliktusba is került a színésznő és a rendező, lényegében dulakodtak.


Eközben kiderült, hogy egy másik fővárosi teátrumban az Újszínházban is történhetett molesztálás még 2016-ban, az ügyben vizsgálat indult.

Hallgat az ellenzék

A színházi zaklatási botrányok tegnap az Országgyűlésben ismét szóba kerültek. – A Marton-ügy kapcsán a teljes balliberális ellenzék petíciózott a szexuális zaklatás ellen, és követelték a fellépést, míg most Gothár Péter ügyében hallgatnak – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. A színházak új finanszírozási rendszerével kapcsolatban elmondta, nem csökkennek a támogatások a színházak számára, hanem a törvénymódosítás révén lehetőség lesz többletforrások bevonására.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek