2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb XII.kerület XXII.kerület

Egész évben támogatja a rászoruló családokat az Ökumenikus Segélyszervezet az adventi adományainkból

Advent első vasárnapján 13 óra 53 perckor 24. alkalommal hirdette meg Országos Adventi Pénzadománygyűjtését budai központjában a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, az ünnepi gyertyagyújtás időpontjával is a 1353-as adományvonalra hívva fel a figyelmet.

Az Országos Adventi Pénzadománygyűjtés emblémája, a szeretet.éhség. tört mézeskalácsszív évente emberek százezrei számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával. Ez az egyre szélesedő ünnepi összefogás teszi lehetővé, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet az ünnepeken túl is, egész évben hatékonyan tudja segíteni a nélkülözőket és bajbajutottakat.


– Advent idején mindannyiunkban feléledt egy-egy gyermekkori emlék, érzés, amellyel várakoztunk. Karácsonyra készülve ma már vágyakozásunknak tárgya nem annyira a tárgyak, hanem az érzések. Adventben feléled bennünk az a vágy, hogy segítsünk embertársainknak, barátainknak, szomszédainknak, és ebben az időszakban továbblátunk egy kicsit önmagunknál, és észrevesszük a másik ember szükségét – mondta Lévai Anikó jószolgálati nagykövet ünnepi köszöntőjében.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója hozzátette, hogy a 259 millió forintból 2018 adventjén közel 38 millió forintot fordítottak ünnepi segélyakciókra: több ezer adag meleg étel kiosztására, tüzelőre, élelmiszersegély-csomagokra, valamint a segélyszervezet átmeneti otthonaiban élő családok és további több ezer gyermek számára szervezett karácsonyi programokra. Az adományokból több mint 31 millió forintot költöttek konkrét fejlesztésekre.


December 31-ig csatlakozhatunk

A 1353-as adományvonalon hívásonként, illetve sms-enként 250 forintot adhatunk. Aki nagyobb összeget szeretne felajánlani és rendelkezik bankkártyával, az a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat. Lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámlaszámon is. A Tesco áruházakban szintén 250 forintos kupont vásárolhatunk, és a segélyszervezet Adománypontján, az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén önkéntesek fogadják a pénzadományt a látogatóktól. A nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba várják a pénzfelajánlásokat, de csekken is lehet adományozni. Az Opera által szervezett Diótörő Fesztivál keretében az ott vásárolt forralt bor árával ugyancsak ezt a célt támogathatjuk.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.