EUR: 352,98 Ft
CHF: 332,10 Ft
2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb IX.kerület

Egyre előrébb az SE

Az idei évben is a Semmelweis Egyetem érte el a legjobb helyezést a hazai felsőoktatási intézmények közül a Times Higher Education most kiadott szakegyetemi rangsorának orvos- és egészségtudományi kategóriájában.

A SOTE a kimagasló képzésnek köszönhetően az orvos- és egészségtudományi rangsorban 61 helyet lépett előre a múlt évhez képest. (Fotó: MTI/Mohai Balázs)


A most közzétett szakterületi rangsorában 11 tudományterületen mérik össze a világ felsőoktatási intézményeit. A Semmelweis Egyetem két tudományterületi listán szerepel, az orvos- és egészségtudományok, valamint az élettudományok kategóriában. Ezek közül az orvos- és egészségtudományi rangsorban 61 helyet lépett előre az egyetem a múlt évhez képest. Az élettudományok kategóriában Az SE az  Eötvös Loránd Tudományegyetemmel  érte el a legjobb helyezést a hazai felsőoktatási intézmények közül.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.