EUR: 355,09 Ft
CHF: 331,13 Ft
2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Egyéb Eger

Élelmiszert gyűjtöttek a rászorulóknak a kézisek

Karácsony közeledtével megsokszorozódik az adománygyűjtések száma. Fontos mondandója keresztény ünnepünknek a szeretet, és a hátrányos helyzetűek megsegítése. Ebből már nyolcadik alkalommal jelesre vizsgázott a Gyöngyösi Kézilabda Klub.

A kézilabdaklub játékosai karöltve a B. Braun gyöngyösi gyárának munkatársaival a Magyar Élelmiszerbank Egyesület önkénteseivé avanzsálták magukat egy hétvégére, és besegítettek a helyi szupermarketben az adománygyűjtésbe. Arra hívták fel az üzletben vásárlók figyelmét, hogy az ünnepek közeledtével, mennyi rászoruló várja élelem nélkül a karácsonyt és arra kérték őket, hogy tegyenek valamilyen tartós élelmiszert a kosarukba, majd a pénztártól való távozás után helyezzék el a gyűjtőponton, ahonnan rászoruló családokhoz jut el az adomány. Az élelmiszergyűjtésben a HE-DO B.Braun Gyöngyös NB I-es csapata mellett a klub utánpótláskorú játékosai is részt vettek – a profi csapat az elmúlt évekhez hasonlóan idén is leadta közös adományát.


A háromnapos élelmiszergyűjtés végén a klub és a B. Braun dolgozói 2616 kilogramm tartós élelmiszert gyűjtöttek össze, ami a második legnagyobb mennyiség a 2012-es első adománygyűjtés óta. A rászorulókhoz az ajándékokat a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ juttatja el még az ünnepek előtt.

Kapcsolódó Cikkek