2020. július 06., hétfő
Csaba

Egyéb Pécs

Elkapták a gázriasztó fegyverrel lövöldözőt

Csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettének alapos gyanúja miatt rendelte el egy férfi letartóztatását egy hónapra a Pécsi Járásbíróság a pécsi gázriasztófegyveres- lövöldözéssel kapcsolatban.

A rendőrség korábbi közlése szerint vasárnap hajnalban Pécsen egy rendezvényközpontban több lövést is leadott gázriasztó fegyveréből egy 21 éves férfi, társát, egy 24 éves férfi combját pedig késsel szúrták meg azt követően, hogy vitába keveredtek egy ötfős családdal.


A bíróság kedden meghozott döntéséről szóló törvényszéki közleményben azt írták, hogy a nyomozás eddigi adatai szerint a rendezvényterem előtti folyosón a gyanúsított és egy társa belekötött a velük haragban álló család öt tagjába. A szóváltás után a gyanúsított ököllel, többször arcon ütötte a család egyik tagját, aki ettől a földre került, míg a gyanúsított társa a család irányába tartott gázriasztó fegyverével többször lövést adott le. A család tagjai védekezésképpen a gyanúsított és társa felé különböző üvegeket dobáltak.

A gyanúsított büntetett előéletű, hasonló bűncselekmények elkövetése miatt volt már büntetve, jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban ellene. A bíróság határozatát az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, a végzés így nem végleges.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kupa vagy liga?

    Kupa vagy liga?

    Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

  • Mehetünk már szaunázni?

    Mehetünk már szaunázni?

    Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.