2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Belföld

Elképesztő! Ennyi migránst fogtak el a hétvégén

Egyre több és több illegális bevándorló érkezik Magyarországra, de szerencsére a legtöbbjüket sikerül elfogni a rendőröknek.

A Police.hu oldalán olvasható, hogy a Bács-Kiskun megyei határszakaszon fél nap alatt hatvankét illegális migránst tartóztattak fel az egyenruhások hétfőre virradóra.


A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a – jelentős részben férfiakból álló – csoportokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Pénteken este ugyanezen a szakaszon a szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédok 33 esetben összesen 177 külföldit tartóztattak fel.


Az egyenruhásoknak pénteken este sikerült megakadályozni, hogy13 migráns jogellenesen Magyarország területére lépjen.

A Tompa Közúti Határátkelőhelyen vasárnap ellenőriztek egy egy albán rendszámú autót, amiben két albán férfi belépésre jelentkezett. Az ellenőrzés során kiderült, hogy az utas által ellenőrzésre átadott albán útlevél más nevére volt kiállítva.

Ezen felül az is kiderült, hogy a sofőr pénzért adta oda a más nevére szóló úti okmányt társának, akit ezzel a módszerrel akart Magyarországon keresztül Nyugat-Európába juttatni.

Még aznap este Sárhát közigazgatási területén ellenőriztek a rendőrök egy magyar rendszámú autót, amelyet Sz. László vezetett. Az autóban utazott még Gy. Máté, valamint 3 szír férfi. A külföldiek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A magyar férfi ellen eljárás indult embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Az illegális migránsokat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz

Lőkösháza külterületénhétfőn reggel elfogtak a rendőrök öt határsértőt. A külföldiek libanoni állampolgárnak vallják magukat, de nem tudják hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek