EUR: 346,39 Ft
CHF: 321,84 Ft
2020. augusztus 15., szombat
Mária

Belföld

Ellenzéki képviselő volt férjének cége kaszált hatalmasat Kispesten

Szinte nem volt olyan beruházás a kerületben, amit ne Somogyi László cége, az Anilida Kft. kapott volna meg. Csak 2017-ben több mint 150 millió forintnyi megbízáshoz jutott az önkormányzattól – tudta meg a Ripost.

Az Anilida Kft. 2006-ban alakult, egyedüli tulajdonosa Somogyi László, de korábban felesége, az ellenzék közös jelöltjeként újraválasztott Somogyi Lászlóné is tulajdonos volt a cégben. A hvg információja szerint 2018-ban a vállalkozás nettó árbevétele 138 millió 930 forint volt. A cég az interneten úgy hirdeti magát, hogy számos építőipari területen tevékenykedik, de ezek közül is kiemelné a festést, aszfaltozást, térkövezést, térburkolást, lakásfelújítást.


2017-ben júliusban született az első szerződés a kispesti önkormányzat és az Anildia között, ez az önkormányzat tulajdonában vagy üzemeltetésében lévő felszíni vízelvezetők és parkolók karbantartási, javítási, korszerűsítési munkáinak elvégzéséről szólt, amelyért bruttó 144 millió forintot kínált a kerület.

Szeptemberben jött a következő együttműködés, amely a Kispesti Rendészeti Központ rendbetételéről szólt, bruttó 1,25 millió forintért – tudatja a lap.


Novemberben felpörögtek az események, nagyjából átlagosan hetente szerződött az önkormányzat valamire Somogyi cégével:

– november 10-én a polgármesteri hivatalban lévő kazánház festésére bruttó 1,89 millió forintért,

– november 16-án egy Batthyány utcai ingatlan felújítására bruttó 2,4 millió forintért,

– november 24-én a polgármesteri tárgyaló kialakítására és felújítására bruttó 5,05 millió forintért.

Érdekesség, hogy a polgármesteri hivatal kazánházának felújítására 2017-ben négy hónapon belül háromszor is szerződtek, három céggel:

-2017. július 14-én: az ATROX-Mérnök Kft. a beruházás nettó értékének 4 százalékáért,

-2017. szeptember 4-én: a Compassion Kft. 35 millió 467 ezer 498 forintért,

-2017. november 10-én: az Anildia Kft. 1,9 millió forintért.

A felsorolásban szereplő Compassion Kft. a 24.hu szerint papíron az Anildia Kft.-hez kötődik, és megnyerte a kerületi egészségügyi intézet felújítását.

Ezt a „kólás” kispesti önkormányzati képviselő Lackner Csaba is emlegette az egyik Magyar Nemzetben közölt hangfelvételen: „Somogyi Laciék csinálják az egészségügyi intézet átalakítását.”

A Magyar Nemzet írt arról is, hogy a Compassion Kft. kapcsolattartója Somogyi László, aki rendszeresen felbukkant a kft. által kivitelezett projektek helyszínein, s amikor az újság elérhetőséget kért a céghez, akkor Somogyi László nevét és telefonszámát kapta meg.

A Compassion 2013 óta csaknem tucatnyi kispesti közbeszerzést nyert el több százmillió forintos értékben.

A kispesti Vagyonkezelő Műszaki Szervezet (VAMÜSZ) is bőkezű volt Somogyi cégével. 2018 szeptemberében 1,7 millió forintot fizetett a cégnek egy Árpád utcai megsüllyedt udvar helyrehozásáért, 4,8 milliót a VAMÜSZ iroda emeleti konyhájának átalakításáért, illetve 1,1 milliót egy felújításért az Ady Endre utcában – írja a Ripost.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek