2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Sopron

„Élményfestettek” a soproni kosaraslányok

Élményfestésen vettek részt a Sopron Basket tagjai. A kosaraslányok szép munkákat készítettek, és elmesélték, hogy teljesen átszellemültek a program során.

Rendkívül szép alkotások születtek
Fotó: SO

A #festek Művészeti Stúdió nagy örömére szolgált, hogy a többszörös magyar bajnok és kupagyőztes női kosárlabdacsapatot, a Sopron Basketet láthatta vendégül egy csapatépítő festésen a Novomatic Arénában.
– A vezetőség megkeresése után izgatottan vártuk az eseményt. Egyrészt azért, mert az aréna közepére telepíthettük ki  a stúdiónkat egy festés erejéig, ami nagyon varázslatos miliőt kölcsönzött. Másrészt pedig kíváncsiak voltunk, hogy a profi sportolók miként fognak megfesteni egy képet a palettánkról – mesélte Dunaveczki Attila, a művészeti stúdió egyik alapítója, majd így folytatta:
– A játékosok először kicsit pesszimistán álltak a feladat elé, de aztán a profi instruktorok hatékony angol és magyar nyelvű instrukcióinak köszönhetően, levetkőzték a kezdeti nehézségeiket, és egy nagyon lendületes, hangulatos festésbe csaptak át.


Az edzők is részt vettek a programon
Fotó: SO

Természetesen az edzők is a csapattal alkottak, akiknek szintén kifejezetten tetszett a program. A remekművek két-három óra után készültek el, amit egy közös csapatfotóval is megünnepeltek!
– Számunkra sikerrel zárult az esemény, mert többen is odajöttek hozzánk, és elmondták, mennyire átszellemültek, kikapcsolódtak az alkotás közben és élvezték, hogy egy kicsit kiragadta a festés őket a mindennapos edzések és hajtás világából – mesélte Attila.

Kikapcsoltak, átszellemültek erre a pár órára
Fotó: SO

A klub vezetése a csapatépítőt tudatosan a válogatott szünet utánra szervezte, hogy egy kicsit ismét összerázza a csapatot, ami sikerült, mivel a rá következő bajnokin, a Vasas ellen fölényes győzelmet arattak a lányok.


Egyre népszerűbb az élményfestés
A festés manapság ismét reneszánszát éli. A Sopronban zajló háromórás élményfestések kellemes kikapcsolódást nyújtanak a mindennapokhoz a kreativitáson és a művészeten keresztül. Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a meditatív, jó hangulatú stúdióba.

A teljes csapat festett
Fotó: SO

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.