EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Belföld

Ennyit kapott a brutális bántalmazások sorát elkövető férfi

Jogerősen 15 év fegyházbüntetéssel sújtotta pénteken a Szeged Ítélőtábla azt a szentesi férfit, aki 2013-ban brutálisan bántalmazta lakótársát, majd négy évvel később ámokfutása során saját gyermekeire és édesanyára támadt.

A vádlott az élettársával és csecsemő korú gyermekével 2012 novemberétől lakott rokonai szentesi házában. Röviddel később egy ismerősük szintén az épületbe költözött. December 30-án a két férfi összeveszett, a vádlott ököllel megütötte a sértettet. Másnap újból összeszólalkoztak, majd a vádlott szilveszter éjszakáján visszatért a házba, ahol újból lakótársára támadt.


Ököllel verte és rugdosta a férfi fejét, a sértett testét és végtagjait is sok ütés érte. A bántalmazás nyomait ismeretlenül maradt személyek megpróbálták eltüntetni, a sértettet átöltöztették, átvitték egy másik ingatlanba, ahová a vádlott időközben oda érkező édesanyja hívta ki a mentőket.

A sértettnek megrepedt a mája, több bordája eltörött, életmentő műtétet hajtottak végre rajta, két hónapos gyógykezelés után hagyhatta el a kórházat.

A vádlott 2017. augusztus 19-én egy ismerősénél bántalmazta két saját gyermekét, majd egy vasrúddal megütötte az unokái segítségére anyját. Az asszonyt fojtogatni kezdte, a nőnek sikerült a szomszédokhoz menekülnie.

A hazatérő vádlott rátámadt arra a férfira, akit 2013-ban is bántalmazott, majd újból megverte magával vitt gyerekeit. Az ekkorra már önkívületi állapotba került férfi ámokfutását

rendőrök fékezték meg.

Döntésével a táblabíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék ítéletét.

Kapcsolódó Cikkek

  • 250 milliárd a Magyar falu programra

    250 milliárd a Magyar falu programra

    A Magyar falu program keretösszege jövőre meghaladhatja a 250 milliárd forintot – jelentette ki a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Győr közeli Rábapatonán.