2020. július 16., csütörtök
Valter

Egyéb Ózd

Erdőtelepítés tizenöt hektáron

Elkezdődött az Agrárminisztérium által meghirdetett Országfásítási Program, a most kezdődő ültetési szezonban az állami erdőgazdaságok saját területeiken több mint 550 hektár új erdőt telepítenek. Ehhez mintegy kétmillió facsemetét és csaknem 100 tonna makkot használnak fel országszerte.

A mintaprogram során 86 településen ültetnek új erdőt, amihez a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei állami tulajdonú erdőket kezelő Északerdő Zrt. is csatlakozott. Idén ősszel Putnok, Dubicsány és Tardona községek határában csaknem 15 hektár erdőt telepítettek az erdészek. A területek kétharmadán akácos, egyharmadán cseres és hazai nyaras erdőállományt alakítanak ki az elültetett 64 ezer csemetéből.


Válasz a klímaváltozásra

A klímaváltozás kihívásaira az erdőgazdálkodás hatékony válaszokat ad. Jelenleg ez az egyetlen hazai ágazat, amelynek negatív a szénforgalma, vagyis több szenet nyel el, mint amennyit kibocsát. A magyar erdők évente 4-5 millió tonna szén-dioxid egyenértékének megfelelő üvegházhatású gázt kötnek meg, ami jelenleg az országos kibocsátás 7-8 százalékát ellensúlyozza. A faanyag energetikai célú hasznosítása további mintegy 5 millió tonna fosszilis eredetű szén-dioxid kibocsátását váltja ki.

Északerdő

Fotó: Északerdő
Tardona térségébe akácost is telepítenek

Kapcsolódó Cikkek

 • Ezt a strandot kár lenne kihagyni!

  Ezt a strandot kár lenne kihagyni!

  A szemnek is élmény, de ott lenni az igazi. A nyár legnagyobb vizes szenzációja a nem egészen egy hónapja átadott debreceni, Aquaticum strand.

 • Elkészült a nemzeti konzultáció honlapjának akadálymentesítése

  Elkészült a nemzeti konzultáció honlapjának akadálymentesítése

  Elkészült a Nemzeti Konzultáció honlapjának akadálymentesítése, így a kitöltése minden magyar polgár számára biztosított – közölte Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, a Magyarország Kormányának hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóban.

 • Részleges látogatási tilalom

  Részleges látogatási tilalom

  A betegek védelmében, óvatosságból részleges látogatási tilalmat rendelt el, a súlyos állapotú betegeket kezelő intenzív részlegeken és a nagy forgalmú Sürgősségi Osztályon.

 • Bódog-idők jönnek Kispesten

  Bódog-idők jönnek Kispesten

  A Magyar Kupa győztes Honvéd labdarúgói augusztusban az Európa Liga selejtezőit kiemeltként kezdhetik. Újra piros-feketébe öltözik Baráth Botond és Zsótér Donát is, akiket a tavaly a Kisvárdát az NB I-ben tartó Bódog Tamás készíti fel az új idényre.