2020. július 16., csütörtök
Valter

Egyéb Zalaegerszeg

Érzelem és történelem

Jövőre ünnepli alapításának 100. évét a ZTE, azaz a Zalaegerszegi Torna Egylet. Számos rendezvénnyel, kiállítással, konferenciával, kötettel és dokumentumfilmmel emlékezik meg a jubileumról a város. Az első könyv máris megjelent, mely a ZTE százéves történetét dolgozza fel, benne elsősorban a zalaegerszegi labdarúgás első évszázadát. Klubtörténet, érdekességek, statisztikák, nagyszerű fotók és a riportok adják a nem mindennapi tartalmat. Szerzői, Nauratyill József és Csányi Tamás, akik a rajongótábort és a klubot családjuknak tartották –ezért is választották a címet –, s akik szerint a futball egy megőrzésre érdemes érték, egy érzelmekkel, barátságokkal, élményekkel teli örömforrás. A Zrinszki Alapítvány támogatásával, kiadásában megjelent kötet szurkolóknak, sportrajongóknak nagyszerű karácsonyi ajándék, megvételével egyben a ZTE Futball Klub is élvezi a támogatást. A kötet már megvásárolható Zalaegerszegen a Kossuth utcai Líra könyvesboltban, a Tótágas könyvesboltban, a Dísz téri Kvártélyház irodában, a Belga Étteremben, és az Alibi Pubban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ezt a strandot kár lenne kihagyni!

  Ezt a strandot kár lenne kihagyni!

  A szemnek is élmény, de ott lenni az igazi. A nyár legnagyobb vizes szenzációja a nem egészen egy hónapja átadott debreceni, Aquaticum strand.

 • Elkészült a nemzeti konzultáció honlapjának akadálymentesítése

  Elkészült a nemzeti konzultáció honlapjának akadálymentesítése

  Elkészült a Nemzeti Konzultáció honlapjának akadálymentesítése, így a kitöltése minden magyar polgár számára biztosított – közölte Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, a Magyarország Kormányának hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóban.

 • Részleges látogatási tilalom

  Részleges látogatási tilalom

  A betegek védelmében, óvatosságból részleges látogatási tilalmat rendelt el, a súlyos állapotú betegeket kezelő intenzív részlegeken és a nagy forgalmú Sürgősségi Osztályon.

 • Bódog-idők jönnek Kispesten

  Bódog-idők jönnek Kispesten

  A Magyar Kupa győztes Honvéd labdarúgói augusztusban az Európa Liga selejtezőit kiemeltként kezdhetik. Újra piros-feketébe öltözik Baráth Botond és Zsótér Donát is, akiket a tavaly a Kisvárdát az NB I-ben tartó Bódog Tamás készíti fel az új idényre.