2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Szekszárd

Esélyegyenlőség és munkavállalás

1992-ben az ENSZ december 3-át a fogyatékos emberek világnapjává nyilvánította, hogy felhívja a figyelmet a baleset, betegség, katasztrófa következtében fogyatékossá váltak problémáira. Ez alkalomból december 3-án a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete „Esélyegyenlőség és munkavállalás” címmel szervezett konferenciát Szekszárdon. A résztvevők olyan előadásokat hallgathattak meg, amelyek a fogyatékkal élők mindennapjait, esélyegyenlőségét, a munkavállalás témáit taglalta. Az előadások sorozatát dr. Horváth Kálmán, a Tolna Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja kezdte „Esélyegyenlőség és munkavállalás” című tájékoztatójával.

Vizdár-Lőczi Gizella, az „Esőmanók” Tolna Megyei Autistákért Egyesület vezetőségi tagja „Autisták a munka világában” címmel tartott erlőadást Fotó: Nagy Nándor

Őt követte Vizdár-Lőczi Gizella, az „Esőmanók” Tolna Megyei Autistákért Egyesület vezetőségi tagja „Autisták a munka világában” című előadásával. Simonné Váradi Zsuzsanna jelnyelvi tolmács beszélt a siketek munkavállalási lehetőségeiről, dr. Garay Zoltánné, az ÉFOÉSZ elnöke pedig az értelmükben akadályozottak elhelyezkedési esélyeit mutatta be. Fábián Anita arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy hogyan készülhetnek állásinterjúra, őt követte Bodó Ágnes, aki „Esélyt adni jó” címmel tartott előadást. A nap zárásaként Bálványossy Zoltán látássérült beszélt arról, hogy hogyan változtatta meg életét a munkavállalás.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.