EUR: 355,49 Ft
CHF: 332,62 Ft
2020. július 13., hétfő
Jenő

Egyéb Dunaújváros

Évzárót tartott a röplabdacsapat

Az egyik dunaújvárosi étteremben tartotta szokásos évzáró vacsoráját a Dunaferr SE röplabdacsapata. A rendezvényen a játékosok mellett a DSE Röplabda Akadémia vezetősége, valamint a kiemelt támogatókat képviselő személyek is jelen voltak.

A Dunaferr SE röplabdacsapata hagyományos évzáró vacsorájának az egyik dunaújvárosi étterem adott helyszínt. Az eseményen a szervezet szakvezetése és támogatói értékelték a csapat teljesítményét, valamint díjakat is átadtak az egyesület legjobb csapatainak, valamint játékosainak.


A Dunaferr kötelékébe tartozó utánpótlás-együttesek a lassan mögöttünk hagyott esztendőben valóban elismerésre méltó teljesítményt nyújtottak, hiszen az U21-es csapat – egyebek mellett – a korosztályos bajnokság tabellájának élén áll, miután legutóbb a Pénzügyőr együttesét is sikerült felülmúlni a dunaújvárosiaknak. Szabó Gábor és Tomanóczy Tibor tanítványai ezen a találkozón vesztett szett nélkül, 3-0 arányban bizonyultak jobbnak ellenfelüknél. Az U13-as együttes az Országos Fiú Bajnokságban szerepel, amelynek legutóbbi fordulóját Székesfehérváron rendezték. Itt a házigazda Fésüs együttese ugyan legyőzte a dunaújvárosiakat, ám a következő találkozón magabiztos győzelmet szereztek a Kaposvár ellenében, a Győrt felülmúlva pedig a Sümeg ellen léptek pályára a DSE fiataljai.

Díjat kaptak az U17-es csapat játékosai is (fotó: Miklán Klaudia)

Ezúttal a sümegiek bizonyultak jobbnak, így az újvárosiak másodszor is szembekerültek a Székesfehérvár csapatával, és ezúttal is a megyeszékhely alakulata bizonyult jobbnak, így a DSE gárdája végül a megmérettetés negyedik helyét szerezte meg.


Büszkék lehetnek ugyanakkor szülők, rokonok és szakvezetők a lányröplabdázókra, akik az U15-ös bajnokságban remekelnek: ők a Nyugat „F” csoportjában küzdenek a minél jobb helyezésekért, és legutóbb a középdöntőben előbb a Szent László-Sugovica együttesét győzték le 3-0 arányban. Ugyan a következő mérkőzésen ők maradtak alul hasonló arányban a Röpisuli Sportegyesület ellenében, az edzők értékelése szerint mégis dicséretesen egységes a csapat.

Díjazottak

Az év végi vacsora egyben az elismerések átadására is szolgált: a díjazottak között volt a legjobb leány mini játékos, aki az idén Tomanóczy Eszter lett, míg a legjobb leány mini szuper játékosnak Csicskovics Léna bizonyult. Díjat kapott az eseményen a legjobb felnőtt (Hatvany Zsolt), legjobb junior  játékos (Tomanóczy Bálint) , illetve az egyesület legjobbnak választott csapata is: ezúttal a 2018–2019-es évben magyar bajnoki címig menetelő U17-es alakulat kapta a jutalmat.

Kapcsolódó Cikkek