EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Külföld

Ez igen! Ötmillió forintnyi talált pénzt adott vissza egy becsületes megtaláló

Több mint ötmillió forintnyi készpénzzel és karácsonyi ajándékokkal teli talált hátizsákot adott le szenteste a rendőrségen egy járókelő a németországi Krefeldben.

Egy 51 éves helyi lakos röviddel éjfél előtt, egy fa alatt bukkant a gazdátlan hátizsákra egy, a belvároshoz közeli utcában. A tulajdonosra utaló iratokat keresve találta meg a szokatlanul nagy összeget, 16 ezer eurót (5,3 millió forint) és a becsomagolt ajándéktárgyakat. A hátizsákot átadta a rendőrségnek, amely felkutatta a 63 éves tulajdonost.


A krefeldi rendőrség azt írta Facebook-oldalán, “úgy látszik, tényleg vannak, akik jót cselekszenek karácsonykor”. A megtaláló lemondott az őt megillető jutalomról, mondván, hogy “karácsony van”.

A német törvények értelmében a becsületes megtalálók jogot formálhatnak a beszolgáltatott érték meghatározott hányadára, jelen esetében 490 euró illette volna meg az 51 éves krefeldi járókelőt.

A tulajdonos azt mondta, azért hord magánál ilyen sok készpénzt, mert így nagyobb biztonságban érzi magát.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cápa ölt meg egy tizenéves fiút

    Cápa ölt meg egy tizenéves fiút

    Valószínűleg cápatámadásban halt meg egy tizenéves szörfös Ausztrália keleti partjainál, a közeli strandot lezárták – jelentette be a helyi rendőrség szombaton.

  • Megoldódott az orosz Gyatlov-rejtély!

    Lavina következtében veszítette életétét 1959-ben a Szverdlovszki területen az Igor Gyatlov vezette kilencfős turistacsoport – közölte szombaton sajtótájékoztatóján az Uráli Szövetségi Járás főügyész-helyettese, Andrej Kurjakov, végleges magyarázatot adva a köztudatba Gyatlov-rejtélyként bevonult esetre.