2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Belföld

Ez már elképesztő! Ezzel az új módszerrel támadnak az unokázós csalók

Már nem csak bajba esett unokának adják ki magukat az időseket telefonon átverő csalók, hanem a “rendőrséget” is bevetik a hazugságuk nyomatékosítása kedvéért.

Hozzátartozójának kiadva magát hívott fel egy egyelőre ismeretlen férfi  november 15-én egy idős férfit. A telefonáló – akit az idős ember unokájának hitt – a férfinek azt a történetet adta elő, hogy ittasan vezetett és balesetet okozott, ami miatt eljárást fognak ellene indítani. A nyomaték kedvéért a telefonáló szintén ismeretlen társa rendőrnek kiadva magát azt mondta, ha egy általuk megadott számlaszámra átutalnak 1,7 millió forintot, a sértett rokona megússza a büntetést.


A legszörnyűbb a történetben az, hogy a csalók meg is kapták a pénzt, amit a számlájukról több részletben fel is vettek. A nyomozás során kiderült, hogy a számlaszám, melyet a sértettnek az utaláshoz megadtak, a 25 éves budapesti Sz. Róberthez köthető, aki élettársával, a 22 éves Cs. Alexandrával együtt vette fel a kicsalt pénzt – írja a Police.hu.

Ugyanezzel a történettel kerestek meg a csalók egy másik férfit is november 19-én, akitől szintén 1,7 millió forintot kértek azért, hogy rokona ellen ne induljon eljárás. Szerencsére itt a kiszemelt áldozat felesége rájött az átverésre és nem utalták el a kért összeget, majd az esetről értesítették a rendőrséget.


Nem állt meg ennyinél az időseket átverő banda. A csalók november 28-án már 2,2 millió forintot követeltek a felhívott házaspártól, akik el is mentek bankjukba, de szerencséjükre a tranzakciót nem tudták azonnal végrehajtani. Időközben beszéltek igazi rokonukkal is, aki rádöbbentette őket a csalásra.

A BRFK unokázós nyomozócsoportja 2019. november 29-én Budapest XIV. kerületében, egy Szatmár utcai lakásban elfogta a 25 éves budapesti Sz. Róbertet és élettársát a szintén budapesti 22 éves Cs. Alexandrát, akiket csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A bíróság mindkét gyanúsított esetében bűnügyi felügyeletet rendelt el – ismertetik végül a rendőrség hivatalos oldalán.​

Kapcsolódó Cikkek