EUR: 352,98 Ft
CHF: 332,60 Ft
2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb Dunaújváros

Ezüstvasárnap kigyúl az öröm gyertyájának fénye

A hétvégén advent harmadik vasárnapja, ezüstvasárnap következik. A Városháza téren elhelyezett koszorún már a harmadik, az öröm gyertyáját fogják meggyújtani a keresztény egyházak képviselői.

Az idei évben december első napjára esett advent első vasárnapja, amely egyúttal a dunaújvárosi Városháza téren szervezett Adventi Forgatag eseménysorozatának első állomása is volt. Hagyományosan beszédet mondanak a keresztény egyház képviselői, majd közösen, ökumenikus szertartás során gyújtják meg a téren elhelyezett adventi koszorú gyertyáit. Az első két gyertya már ég, ezüstvasárnap pedig a harmadik gyertya kerül sorra, amely az öröm gyertyája.


Ezúttal is mind a katolikus, mind a református, görögkatolikus, evangélikus, mind a baptista hívők képviseletében jelen lesznek a felekezetek lelkészei. Hagyományosan a harmadik gyertya színe eltér a többitől: míg a másik három általában lila, ez az egy rózsaszín, mivel ez az örömöt jelképezi.

A Városháza téri rendezvényen öt órakor mondanak beszédet az egyházfiak, ezt követően fél hattól a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület műsora következik, ezt követően pedig előbb hat órakor Kökény Attila, majd háromnegyed héttől a Newtown Feels lép majd színpadra.


Jövő heti programok

A következő vasárnapig a hét második felétől minden nap várja majd valamely program a téren az érdeklődőket: december 19-én, csütörtökön a Wesley Da Capo iskola, fél hattól a Széchenyi István Gimnázium kórusa, Opitz Barbi, majd a Digitál, míg december 20-án, pénteken Zoltán Erika Tánciskola csoportja, a Violin Alapfokú Művészeti Intézet tánccsoportja, szombaton, december 21-én többek között a My Way Dance School és a Fun Company, vasárnap, december 22-én, a záró rendezvényen az utolsó, negyedik gyertya szertartásos meggyújtása mellett Edvard, valamint Kelemen Angelika és Barátai adnak majd műsort.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.