EUR: 352,03 Ft
CHF: 330,46 Ft
2020. július 06., hétfő
Csaba

Egyéb Zalaegerszeg

Feltűzték a szalagokat

A zalaegerszegi középiskolák és gimnáziumok végzős diákjaira felkerültek a szalagok, amelyek az iskolához tartozás, az identitás jelképei, melyet a végzős diákok szíve fölé, az elválás szimbolizálásaként tűztek fel. Felcsendültek a keringő dallamai, elegáns öltönyben feszítettek az ifjak, a lányok tündöklő királynőként libbentek a táncparketten. A mára már hagyománnyá vált eseményre bizony a legtöbb szülőnek mélyen bele kellett nyúlni a bukszájába, hiszen az öltönyök ára 45–70 ezer forint között, például a Kölcsey 12/K osztálya 65 ezer forintért varratott, az ingek ára 5000–8000 forint között mozgott, és akkor nem esett még szó az egyennyakkendőről, díszzsebkendőről, övről és cipőről. A lányok esetében szintén komoly összegekbe kerültek a cipők,  valamint a ruhák bérlése, habár volt olyan iskola, ahol kimondottan ragaszkodtak az egyszerű, abroncs nélküli változathoz, mint például a Mindszenthy iskolában, ahol az egyik végzős osztály leányai darabonként 25 ezer forintért megvarratták. A legtöbb helyen az eseményt fogadás, majd a végzősök részéről after party zárta. A fogadás osztályonként és iskolánként is más volt, volt ahol a szülők a batyus megoldást választották, de a legtöbb helyen étteremből rendelték be a hidegtálakat, 2200-tól  2700 Ft/fő áron, ehhez akkor még hozzájött az italfogyasztás és a fotók költsége.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kupa vagy liga?

    Kupa vagy liga?

    Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

  • Mehetünk már szaunázni?

    Mehetünk már szaunázni?

    Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.