EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Szombathely

Fiatalok a mély vízben

Hibátlan mérleggel áll az őszi szezon végén a Zala megyei felnőtt női kézilabda-bajnokság első helyén a Haladás VSE ifjúsági csapata. A szombathelyiek emellett saját korosztályuk II. osztályú országos bajnokságában is jól szerepelnek.

Eddig hibátlan a csapat mérlege Fotó:HVSE

Parádés teljesítményt nyújt eddig a szombathelyi zöld-fehérek ifi kézilabdacsapata a Zala megyei pontvadászatban. Mátés István tanítványai eddig annak ellenére nyerték meg valamennyi meccsüket, hogy felnőttek között kell hétről hétre bizonyítaniuk. Ráadásul a fiatalok gólaránya is irigylésre méltó: átlagosan 17-18 találattal nyerték meg összecsapásaikat.


Az őszi szezon eredményei:

 1. forduló: Csörnöc Gyöngye Vasvár SE–Haladás VSE 13:30
  2. forduló: Haladás VSE–Egerszegi KK 37:17
  3. forduló: Haladás VSE-GÓ–NA SZKKE 30:16
  4. forduló: Vonyarcvashegy SE–Haladás VSE 22:37
  5. forduló: Pacsai Haladás SE–Haladás VSE 18:40
  6. forduló: Zalaszentgróti KC–Haladás VSE 20:27
  7. forduló: Haladás VSE–Páterdomb LSC Zalaegerszeg 33:16

– A nyáron alaposan átalakult a keretünk, több serdülőkorú játékos került fel hozzánk. A velük együtt elvégzett felkészülés remekül sikerült. Ez annak is köszönhető, hogy edzőtábor és edzőmeccsek is szerepeltek a programban. Így pedig kifejezetten jól bírják a kettős terhelést, amit a két pontvadászat jelent a számukra. A heti két meccsből adódóan pedig taktikailag, technikailag és fizikálisan is rengeteget fejlődtek. Számunkra egyértelműen ez jelenti a prioritást. A felnőttek között is azért indítottuk őket, hogy tapasztalatot szerezzenek, megedződjenek – fogalmazott Mátés István vezetőedző.

Mátés István vezetőedző szerint most a tapasztalatszerzés a legfontosabb a Fotó:HVSE

A Haladás csapata saját korosztálya II. osztályú országos bajnokságában is jól áll: csoportjában 12 együttes közül a negyedik pozíciót foglalja el.


A felnőttek között is nyerni tudnak a fiatalok Fotó:HVSE

A tabella az őszi szezon végén:
1. Haladás VSE 14 pont, 2. Zalaszentgrót 10 pont, 3. Egerszegi KK 8 pont, 4. Vonyarcvashegy 8 pont, 5. GÓ-NA 6 pont, 6. Páterdomb 4 pont, 7. Vasvár 4 pont, 8. Pacsa 0 pont

Kapcsolódó Cikkek

 • Ezerrel pörög a nyár

  Ezerrel pörög a nyár

  A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

 • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

  Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

  Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.