EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Extra

Fölszállott a páva – Mostantól a nézők is szavazhatnak

Péntek este az első középdöntővel folytatódik a Fölszállott a páva gyermekévadának élő műsora a Duna Televízión. Magyarország egyetlen néptáncos és népzenei tehetségkutatójában most is négy kategóriában mutatja meg tudását a korábban továbbjutott 12 produkció, akik közül a december 20-ai döntőbe a zsűri  juttatja tovább a legjobb négy produkciót. Egy versenyzőt vagy csapatot pedig a nézők is beszavazhatnak. 

Fordulóponthoz érkezett a Fölszállott a páva idei évada. A múlt héten véget értek az elődöntök, amik során a zsűri pontjai által 24 produkció jutott tovább. Közülük az első középdöntőben 12-en mutathatják meg tánc-, ének-, és hangszertudásukat négy különböző kategóriában.


Táncos szólista és táncospár kategóriában színpadra lép majd Dudás Lili és Kispál Domonkos Jászberényből, Ifj. Mahovics Tamás Békésről, Kristóf Áron Dernőről, valamint Bistey Boglárka és Farkas Regő László Pilisborosjenőről. A Táncegyüttesek közül az Urban Verbunkot Gödöllőről, a Debreceni Hajdú Táncegyüttes Utánpótlás Csoportját és Árendás kamara táncegyüttest Jászberényből láthatjuk majd. A Tulipános Tilinkó             Pécsről, Szász Csanád László az erdélyi Körtvélyfájáról és a Szejke Barka testvérpár Hódmezővásárhelyről pedig az Énekes szólista és énekegyüttesek kategóriában mutatják meg ismét magukat. A Hangszeres szólista és zenekarok kategória továbbjutói közül ismét színpadra áll majd Hajdú-Németh László Budapestről és Maier Cseperke Rátkáról.

A zsűri a produkciók után ismét 1-10 között pontoz és értékel, ezek alapján kategóriánként egy produkció jut tovább a döntőbe. A középdöntőkben azonban már a nézők szavazata is szerepet kap. Az úgynevezett Szabadkártyával ötödik továbbjutóként bárkit beszavazhatnak a végső fordulóba.


Kapcsolódó Cikkek

 • A brit király eltűntnek hitt levele: Olyan, mintha kialudt volna egy fény a családunkból

  A brit király eltűntnek hitt levele: Olyan, mintha kialudt volna egy fény a családunkból

  Szinte mindenki ismeri VI. György brit király történetét (már csak a 4 Oscar-díjas A király beszéde című nagysikerű filmből is, Colin Firth remekbe szabott alakításával), aki annak köszönhetően lett uralkodó, hogy bátyja, VIII. Eduárd a trón helyett inkább a szerelmet választotta. Györgynek pedig nem csupán a monarchia megtépázott hírnevét kellett rendbe hoznia, de a II.

 • Fordulat! Itt tér vissza Joshi Bharat

  Fordulat! Itt tér vissza Joshi Bharat

  Joshi Bharat vezetésével új, saját gyártású műsort indít a LifeTV. Július 20-tól minden hétköznap 17:00-kor kerül képernyőre az Őszintén!

 • Szigorítani kellett az állatmenhelynek a vírus miatt

  Szigorítani kellett az állatmenhelynek a vírus miatt

  A járvány idején is rengeteg kutyus került menhelyre, de sok négylábú talált gazdira is. A Rex Állatszigeten is pörgött az örökbefogadás a karantén alatt, de a szabályokon szigorítani kellett, ugyanis volt olyan, aki csak azért akart állatot tartani, hogyha Magyarországon is bevezetik a kijárási tilalmat, legyen indoka kimozdulni.