EUR: 352,95 Ft
CHF: 328,58 Ft
2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Egyéb Nyíregyháza

Folytatódnak a fejlesztések

Nagyjából egy időben, párhuzamosan soha nem látott mértékű infrastrukturális beruházássorozat zajlik Nyíregyházán. Bár a fejlesztések jelentős része megvalósult, a jelen idő használata még mindig helyes, mert például több helyen vagy most fejezték be a munkát (például a Szarvas utcán) vagy lesz még következő üteme (a Korányinak, a Csaló köznél), vagy már tudjuk, hogy a közeli jövőben elkezdődnek, megvalósulnak (az örökösföldi, Hímes környéki körforgalmak).

Ezek jelentős része uniós, pályázati pénzből valósul meg, de hosszú évek óta az önkormányzat is hozzáteszi a magáét, saját forrásból építve és újítva meg a kisebb forgalmú utakat. A jelentősebbekre pedig sok forrást nyert, ezek sorába illeszkedik a város egyik legrégebbi utcájának a felújítása is. Pontosabban, annak egy közel fél kilométeres (430 méteres, a Vécsey köz és Szarvas u. 116. közötti) szakaszáról beszélünk, mely egy 100 százalékos támogatottsággal bíró, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló projekt keretében kapott új burkolatot.


A gyalogosoknak és a kerékpárosoknak is biztonságosabbak lettek a körülmények

A projekt lényege a városháza sajtószolgálata tájékoztatása szerint az, amit többször le lehetett már írni más, nagyobb forgalmú, szintén megújuló utak esetében, hogy a városközpont irányába megjelenő jelentős gépjárműforgalom számára biztonságosabb közlekedési feltételek és körülmények megteremtése mellett elősegítsék az egyenletes haladást, ezáltal csökkentve a felesleges várakozásokat, és így a környezeti terhelést.

Cél volt továbbá, hogy az érintett nyomvonalak által kiszolgált területek gazdasági-kereskedelmi funkcióját erősítsék, valamint elősegítsék, hogy ezen településrészek jobban és könnyebben megközelíthetővé váljanak a munkavállalók és a vállalkozások, illetve a lakosok számára.


Komplex volt a felújítás, a szokott módon

 

Méltó körülmények

Az utasberuházás nem csak az autósoknak teremtett komfortosabb körülményeket a belváros szélén, hiszen 245 méteren új gyalogos és kerékpárút épült, megvalósult a járdák, kerékpáros létesítmények akadálymentesítése, utasváró pavilon telepítése, a gyalog- és kerékpárút szakadási pontjait megszüntették, a hiányzó átvezetéseket pótolták, a meglévőket akadálymentesítették. Emellett megtörtént az autóbuszöblök átépítése, autóbuszperonok akadálymentesítése, az öbölpárok közötti biztonságos gyalogos átvezetés kiépítése, és a csapadékvíz-elvezetés megfelelőségének ellenőrzése, s természetesen átépítették az útcsatlakozásokat és a kapubejárókat is. Egyszóval: méltóak a körülmények a közlekedésre, és kicsit zöldebbek is, hiszen az útburkolat és a járda között a meglévő rossz burkolat elbontásával zöld sávot alakítottak ki, amivel növelték a zöldfelületet is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek