2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Külföld

Folytatódott a brüsszeli boszorkányüldözés

Hétfőn este sokadik alkalommal került terítékre az uniós értékek magyarországi és lengyelországi helyzete az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságában (LIBE).

Hidvéghi Balázs EP-képviselő, a LIBE fideszes tagja képviselte hazánkat. Megismételte a magyar álláspontot, miszerint a hetedik cikkelyes eljárás „politikailag motivált”, és gyakorlatilag boszorkányüldözésnek tudható be.

– A magyar kormány több alkalommal is reagált a vádaskodásra, és mindig nyitott volt a párbeszédre – hangoztatta Hidvéghi, aki szerint nem másról, mint egy jogi köntösbe bújtatott politikai fegyverről van szó.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Cápa ölt meg egy tizenéves fiút

    Cápa ölt meg egy tizenéves fiút

    Valószínűleg cápatámadásban halt meg egy tizenéves szörfös Ausztrália keleti partjainál, a közeli strandot lezárták – jelentette be a helyi rendőrség szombaton.

  • Megoldódott az orosz Gyatlov-rejtély!

    Lavina következtében veszítette életétét 1959-ben a Szverdlovszki területen az Igor Gyatlov vezette kilencfős turistacsoport – közölte szombaton sajtótájékoztatóján az Uráli Szövetségi Járás főügyész-helyettese, Andrej Kurjakov, végleges magyarázatot adva a köztudatba Gyatlov-rejtélyként bevonult esetre.