EUR: 353,47 Ft
CHF: 333,04 Ft
2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb Kecskemét

Gong Mikulás és betlehemezés

Huszonnegyedik alkalommal indult útjára a Gong rádió Mikulása, hogy megajándékozza a város iskoláit, óvodáit, szociális intézményeit. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is elkísérte a nagyszakállút a Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézményébe, ahol nagy szeretettel fogadták őket. A hagyományoktól eltérően itt mutatták be a Szent Imre Katolikus Általános Iskola erdélyi testvériskolájának betlehemes műsorát is.

Fazekasné Kiss Ilona, a Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézményének vezetője elmondta, ellátottjaik minden évben nagy izgalommal készülnek a Gong Mikulás látogatására. Számukra ez az advent egyik legkedvesebb eseménye. Sok munka van az ünnepi műsor mögött. A kollégák szinte minden nap gyakoroltak velük, sőt egy régi munkatárs is segített a dalok betanulásában.


Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is ajándékot osztott

Az idei évben egy meglepetés is volt az ünnepségen. A Szent Imre Katolikus Általános Iskola testvériskolája Erdélyből hozta el az Ipoly utcai intézménybe betlehemes műsorát, amellyel részt vesz majd a Kárpát-medencei betlehemes találkozón.

– Régi hagyomány, hogy a Szent Imre Katolikus Általános Iskola betlehemes játékával köszönti a városházát, az önkormányzat munkatársait. A városháza felújítása miatt azonban másik helyszínt kerestünk. Mivel az is régi hagyomány, hogy a Gong Mikulás körbejárja a város szociális intézményeit, iskoláit, óvodáit, most összekötöttük ezt a két eseményt – mondta a rendezvény után Szemereyné Pataki Klaudia.

Megújult az intézmény

A polgármester elmondta, hogy az Ipoly utcai intézmény nemrég megújult belülről. Felújították az étkezőt, a foglalkoztató termeket. Ezzel a műsorral pedig szerettek volna hozzájárulni ahhoz, hogy még emlékezetesebb legyen a gondozottak számára az ünnepvárás.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.