EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Belföld

Gyermekkönyveket kapnak a Böjte árvák

Minden eladott gyermekkönyv után egy másikat a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak juttat el a Libri. A jótékonysági akció a Petőfi Irodalmi Múzeum könyvvásárának keretein belül zajlik, ahol Böjte Csaba testvér, az alapítvány atyja is megjelent. A ferencesrendi szerzetes megáldotta a helyszínt, és beszámolt a karácsonyi készülődésről, valamint saját, gyermekkori élményeiről is. 

Böjte Csaba szerzetes megnyitót mondott a könyvvásáron, valamint megköszönte az anyaországi honfitársak segítségét. Néhány kedves történetet is megosztott a látogatókkal, két, általa nevelt lány, Boglárka és Noémi pedig adventi dalt énekelt nevelőjükkel. A köszöntő után Csaba testvér dedikálta könyveit.


Böjte Csaba, könyvvásár (Fotó: Máté Krisztián)

” Ki mit vet, azt arat. Ha nem hiszed, hogy milyen sok jó ember van a Kárpát-medencében, akkor állj neki valami jót tenni, és meglátod milyen sokan odaállnak mögéd! Én ezt a hatezer gyereket hogyan tudtam volna eddig nevelgetni, hogy ha tényleg olyan rosszak lennénk? Rengeteg fiatal jön hozzánk önkénteskedni, van olyan is, aki évekig velünk dolgozik. Háromszáz kollégánk van, az emberek az életükből hosszú éveket adnak a gyerekeknek, mások meg tanszert, élelmet, ruhát és könyveket, amikből sok gyerek az első kis könyvtáracskáját alakítja ki.”

Böjte Csaba dedikál, könyvvásár (Fotó: Máté Krisztián)

“Nemrégiben egy harminc év körüli lány eljött hozzám, hogy elmondja, hogy eddig olyan jól megvoltak a szüleivel, akik mostanában állandóan veszekednek. Erre mondtam, hogy hála Istennek, megajándékozott téged a Feljebbvaló! Alapot adott neked, hogy elindulj és megtaláld a saját életed, a párodat. Mert a jóisten egyfelől vágyakat ültet belénk, de ha ez nem elég ahhoz, hogy elinduljunk, akkor akár tüzet is rak a talpunk alá, hogy muszáj legyen menni. Van, hogy azzal ajándékoz meg bennünket, hogy rosszul érezzük magunkat, vagy lelkiismeretfurdalást élünk meg: ez segíthet abban, hogy jobbá váljunk. ”


Böjte Csaba, könyvvásár (Fotó: Máté Krisztián)

“Amikor gyerek voltam, édesanyám kitartóan könyvet ajándékozott karácsonyra, és azért akkoriban sokkal jobban örvendtem volna játéknak, édességnek. Olykor duzzogva nekiültem, és a vakáció végére kiolvastam egy-egy könyvet, olvasó emberré váltam általa. Kellett ez a másfajta ajándékozás! Mint amikor az edző megajándékozza egy kimerítő edzéssel az ő bajnokságra vágyó csapatát.”

Kapcsolódó Cikkek